Składniki:

Por

2 sztuki

Kremowa zupa borowikowa Knorr

1 opakowanie

Kilka dużych pieczarek

Śmietana 18%

1 łyżka

Pieprz czarny mielony

1 szczypta

Tymianek suszony

1 łyżka

Posiekana natka pietruszki

1 sztuka

Margaryna

2 łyżki

Woda

500 mililitrów

Sól do smaku

easy

łatwe

30 min.

4 os.

Zupa borowikowa

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przetnij pory wzdłuż, po czym pokrój je na paski.

Krok 2

Podgrzej tłuszcz i obsmaż pory przez 5 minut.

Krok 3

Wlej 500 mililitrów zimnej wody i wsyp zawartość opakowania zupy borowikowej Knorr, następnie gotuj na małym ogniu przez 5 minut.

Krok 4

Pokrój pieczarki na plastry i zrumień je na tłuszczu. Potem dopraw niewielką ilością soli i pieprzu oraz odrobiną tymianku.

Krok 5

Do przygotowanej zupy wsyp pieczarki, dodaj śmietanę i przystrój ją posiekaną natką.

Zupa borowikowa – klasyk w nowoczesnym wydaniu

Zupa borowikowa to prawdziwy skarb polskiej kuchni, który dzięki Knorr możesz przygotować w każdej chwili, niezależnie od sezonu grzybowego. Ta aromatyczna zupa łączy w sobie intensywny smak borowików z delikatnością porów i pieczarek, tworząc harmonijne połączenie, które rozgrzewa i syci.

Dla kogo?

Zupa borowikowa to doskonała propozycja dla całej rodziny. Jej bogaty smak zadowoli zarówno dorosłych, jak i dzieci. Przygotowanie zajmuje zaledwie 30 minut, co czyni ją idealnym wyborem na codzienny obiad, gdy czas nagli, a chcesz podać coś pożywnego i smacznego.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Ta aromatyczna zupa sprawdzi się idealnie w chłodne, jesienne dni, gdy potrzebujesz czegoś, co rozgrzeje ciało i duszę. Jest również doskonałym pierwszym daniem na rodzinny obiad lub kolację z przyjaciółmi. Podana z dodatkiem śmietany i posiekanej natki pietruszki prezentuje się elegancko i apetycznie.

Czy wiesz, że?

Por, który wzbogaca smak zupy borowikowej, ma po ugotowaniu jedwabistą konsystencję i delikatny smak. Ciemnozielone części pora, które często lądują w koszu, mogą być wykorzystane do wzbogacenia smaku rosołu lub bulionu. Wystarczy dodać je podczas gotowania, a nadadzą potrawie wyjątkowy aromat.

Dla urozmaicenia

Tradycyjną zupę borowikową możesz wzbogacić podsmażonymi pieczarkami z dodatkiem tymianku, który podkreśli leśny aromat grzybów. Możesz również eksperymentować z dodatkami – grzanki czosnkowe, groszek ptysiowy czy odrobina białego wina dodanego podczas smażenia porów nadadzą zupie nowy, interesujący wymiar.

Zostaw komentarz