Składniki:

Olej

Bułka tarta

1 szklanka

Jajko

2 sztuki

Cytryna

1 sztuka

Mleko

2 łyżki

Oregano

2 łyżki

Przyprawa do złotego kurczaka Knorr

3 łyżki

Posiekana natka pietruszki

2 łyżki

Piersi z kurczaka

0.75 kilograma

Bazylia

2 łyżki

easy

łatwe

45 min.

4 os.

Złociste kąski z kurczaka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowane mięso smaż partiami na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Mięso starannie przepłucz i wysusz, następnie pokrój w dość małą kostkę.

Krok 3

Posiekane mięso posyp Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i wymieszaj.

Krok 4

Wymieszaj bułkę tartą z posiekanymi ziołami - oregano, natką pietruszki i bazylią.

Krok 5

Jajko wymieszaj z mlekiem. Każdy kawałek mięsa zanurzaj najpierw w mieszance mleka z jajkiem, a potem obtocz w bułce tartej wymieszanej z ziołami.

Krok 6

Po usmażeniu odcedź całość z tłuszczu. Gotowe danie serwuj z drobnymi kawałkami cytryny.

Złociste kąski z kurczaka – chrupiąca przekąska dla całej rodziny

Delikatne kawałki kurczaka otulone aromatyczną, ziołową panierką to propozycja, która zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Nasze złociste kąski z kurczaka to połączenie soczystego mięsa z chrupiącą skórką, doprawione wyrazistą Przyprawą do złotego kurczaka Knorr, która nadaje potrawie niepowtarzalny smak.

Dla kogo?

Te aromatyczne kąski to idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Niewielkie rozmiary kawałków sprawiają, że maluchy z przyjemnością będą po nie sięgać, a rodzice docenią ich soczystość i delikatność. To również świetna opcja dla osób, które cenią sobie szybkie i smaczne dania.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Złociste kąski sprawdzą się zarówno jako główne danie obiadowe, jak i przekąska podczas spotkań z przyjaciółmi. Podane z cytryną i ulubionym dipem stanowią doskonałą propozycję na nieformalne przyjęcia, wieczór filmowy czy piknik. Możesz je również przygotować na lunch do pracy!

Czy wiesz, że?

Panierowanie mięsa w mieszance bułki tartej z ziołami nie tylko nadaje potrawie wyjątkowy smak, ale również pomaga zachować soczystość kurczaka podczas smażenia. Dzięki temu każdy kęs rozpływa się w ustach, pozostawiając aromatyczne wspomnienie ziół.

Dla urozmaicenia

Spróbuj podać złociste kąski z różnymi dipami – jogurtowo-czosnkowym, pikantnym sosem pomidorowym lub klasycznym sosem czosnkowym. Możesz również dodać do panierki odrobinę płatków chili dla pikantnego akcentu lub parmezan dla bardziej wyrazistego smaku.

Zostaw komentarz