Składniki:

Mieszanka mrożonych warzyw

1 opakowanie

Pomidory w puszce krojone

1 opakowanie

Cebula

1 sztuka

Brązowy ryż w torebce

100 gramów

Olej

1 łyżka

Bulion warzywny Knorr

1 sztuka

Sól

1 szczypta

Pieprz

1 szczypta

easy

łatwe

15 min.

1 os.

Warzywa duszone w bulionie z ryżem

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oleju zrumienić mieszankę warzyw. Wsypać pomidory z puszki i cebulę pokrojoną w piórka.

Krok 2

Wsypać Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotować na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje. Przyprawić według gustu.

Krok 3

Serwować z ryżem przygotowanym według wskazówek na opakowaniu.

Warzywa duszone w bulionie z ryżem

Proste, a jakże sycące danie, które rozgrzeje każdego w chłodne dni! Nasze warzywa duszone w bulionie to prawdziwa eksplozja smaków i aromatów. Soczyste warzywa, delikatnie podsmażone na oleju, połączone z kremowymi pomidorami i słodkawą cebulą tworzą idealną kompozycję. Sekret tej potrawy tkwi w Bulionie na włoszczyźnie Knorr, który nadaje całości głębokiego, wyrazistego smaku. Podane z puszystym ryżem stanowią pełnowartościowy posiłek, który zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Dla kogo?

Danie idealne dla zabieganych rodzin szukających szybkiego, a jednocześnie zdrowego posiłku. Warzywa duszone w bulionie z ryżem to również świetna propozycja dla wegetarian oraz osób dbających o linię – jest lekkie, pełne witamin i doskonale syci.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Sprawdzi się zarówno jako codzienny obiad, jak i lekka kolacja. To także doskonały pomysł na szybki posiłek podczas chłodniejszych dni, gdy potrzebujemy czegoś rozgrzewającego, ale niezbyt ciężkiego. Możesz również przygotować większą porcję na rodzinne spotkanie – z pewnością wszystkim zasmakuje!

Czy wiesz, że?

Duszenie warzyw w bulionie pozwala zachować więcej wartości odżywczych niż podczas gotowania w dużej ilości wody. Dodatkowo, Bulion na włoszczyźnie Knorr zawiera starannie dobrane składniki, które podkreślają naturalny smak warzyw.

Dla urozmaicenia

Możesz wzbogacić danie dodając świeże zioła – bazylię, tymianek czy natkę pietruszki. Dla bardziej sycącej wersji dodaj podsmażone kawałki kurczaka lub tofu. Ryż możesz zastąpić kaszą jaglaną lub quinoą, uzyskując jeszcze bardziej wartościowy posiłek.

image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
Zostaw komentarz

image_pdfZapisz jako PDF