Składniki:

Fasolka szparagowa świeża lub mrożona

100 gramów

Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym

1 opakowanie

Ugotowane ziemniaki

2 sztuki

Brokuły świeże lub mrożone

100 gramów

Kalafior świeży lub mrożony

100 gramów

Masło lub margaryna

3 łyżki

Curry

1 łyżeczka

Woda

0.25 szklanki

easy

łatwe

15 min.

4 os.

Warzywa curry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże warzywa posiekaj i zblanszuj. Mrożone wrzuć na patelnię, wlej 1/4 szklanki wody i przygotuj.

Krok 2

Kiedy warzywa zostaną rozmrożone, wsyp masło, przyprawę curry oraz sos Knorr.

Krok 3

Gotuj wszystko jeszcze moment, dopóki sos nie zgęstnieje i serwuj. Tak przyrządzone warzywa są doskonałe z ryżem i naturalnym jogurtem. Odrobina świeżo posiekanego imbiru uwydatni smak curry.

Aromatyczne Warzywa Curry – Smak Indii na Twoim Talerzu

Odkryj niezwykłą podróż kulinarną z naszymi warzywami curry! To danie łączy w sobie soczyste warzywa z intensywnym aromatem przypraw rodem z Indii. Możesz wykorzystać zarówno świeże, jak i mrożone warzywa – brokuły, kalafior czy fasolkę szparagową, które doskonale komponują się z wyrazistym smakiem curry.

Dla kogo?

Warzywa curry to idealna propozycja dla miłośników kuchni wegetariańskiej oraz osób poszukujących szybkiego, a jednocześnie pełnego smaku dania. Sprawdzi się również jako lekka kolacja dla całej rodziny, dostarczając wartościowych składników odżywczych w pysznej formie.

Na jaką okazję?

To danie doskonale sprawdzi się na codzienny obiad, ale również jako urozmaicenie spotkania z przyjaciółmi. Podane z aromatycznym ryżem basmati i kleksem jogurtu naturalnego zachwyci nawet wybrednych gości, wprowadzając orientalny akcent na Twój stół.

Czy wiesz, że…

Dodatek świeżo startego imbiru nie tylko wzbogaca smak potrawy, ale ma również właściwości rozgrzewające i wspierające trawienie. Curry to mieszanka przypraw o działaniu przeciwzapalnym, która wspomaga metabolizm i dodaje energii.

Dla urozmaicenia

Eksperymentuj z dodatkami! Możesz wzbogacić danie o groszek, marchewkę lub czerwoną paprykę dla dodatkowego koloru. Spróbuj też dodać mleko kokosowe zamiast jogurtu, aby uzyskać bardziej kremową konsystencję sosu. Posypka z prażonych orzechów nerkowca doda przyjemnej chrupkości.

Zostaw komentarz
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.