Składniki:

Ulubiona kiełbasa

500 gramów

Fix Leczo Knorr

1 opakowanie

Żółta papryka

1 sztuka

Czerwona papryka

1 sztuka

Cebula

1 sztuka

Olej

3 łyżki

Woda

1 szklanka

easy

łatwe

20 min.

4 os.

Szybkie leczo z kiełbasą

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrumień pokrojoną na plastry kiełbasę. Pokrój warzywa w kostkę i wrzuć do kiełbasy. Smaż przez moment.

Krok 2

Kostkę Knorr rozpuść w szklance zimnej wody i wlej do dania.

Krok 3

Gotuj wszystko przez ok. 5 minut, dopóki sos nie zacznie gęstnieć. Aby wzmocnić ostrość smaku dania, dodaj dwie trzy łyżki Ketchupu Hellmann's Pikantnego.

Szybkie Leczo z Kiełbasą – Węgierski Smak w Polskim Wydaniu

Leczo to aromatyczne danie, które przenosi nas wprost na węgierskie równiny. Nasze szybkie leczo z kiełbasą to propozycja dla zabieganych, którzy nie chcą rezygnować z pełnego smaku. Soczysta papryka, aromatyczna kiełbasa i pikantny sos tworzą kompozycję, która rozgrzewa i syci.

Dla kogo?

Idealne dla rodzin z dziećmi oraz singli ceniących szybkie, ale pełnowartościowe posiłki. Przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, a efekt zachwyci nawet wybrednych domowników. To także świetna propozycja dla osób rozpoczynających przygodę z gotowaniem – prosty przepis gwarantuje sukces kulinarny!

Na jaką okazję?

Leczo sprawdzi się jako sycący obiad w środku tygodnia, gdy brakuje czasu na gotowanie. To również doskonały pomysł na nieformalne spotkanie z przyjaciółmi czy kolację w chłodniejsze wieczory. Podane z chrupiącą bagietką lub ciabattą stanie się centrum stołu, wokół którego toczyć się będą przyjemne rozmowy.

Czy wiesz, że?

Tradycyjne węgierskie leczo (lecsó) powstało jako sposób na wykorzystanie sezonowego urodzaju papryki. W oryginalnej wersji nie zawiera kiełbasy, która jest polskim dodatkiem do tego dania. Dzięki Fix Knorr możesz cieszyć się autentycznym smakiem bez konieczności kompletowania wielu przypraw.

Dla urozmaicenia

Eksperymentuj z dodatkami! Spróbuj dodać cukinię, bakłażana lub pieczarki. Możesz też wzbogacić danie o odrobinę śmietany, która złagodzi pikantność i nada kremową konsystencję. Dla miłośników ostrych smaków polecamy dodatkową porcję Ketchupu Hellmann’s Pikantnego i szczyptę chili.

Zostaw komentarz