Składniki:

Kiełbasa np. śląska

600 gramów

Pieczarki

16 sztuk

Ketchup Hellmann's Pikantny

4 łyżki

Przyprawa do grilla Knorr

1 łyżka

Czerwona cebula

1 sztuka

Zielone oliwki

15 sztuk

Olej roślinny

1 łyżka

easy

łatwe

30 min.

6 os.

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę potnij w plastry o grubości około 1 cm. Czerwoną cebulę pokrój na cząstki, a pieczarki przetnij na połówki. Warzywa wymieszaj z olejem i Przyprawą do grilla Knorr, dokładnie wszystko łącząc.

Krok 2

Na patyczki szaszłykowe nakładaj plasterek kiełbasy, cebulę, pieczarkę i oliwkę. Nakładaj tak, by na szaszłyku znajdowały się przynajmniej po trzy elementy każdego typu.

Krok 3

Szaszłyki piecz na aluminiowych tackach, na średnio nagrzanym grillu przez około 20 minut, obracając je od czasu do czasu. Przygotowane szaszłyki serwuj z sosem ketchupem Hellmann's.

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami – klasyk z grilla w nowej odsłonie

Aromatyczne szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami to propozycja, która zachwyci każdego miłośnika grillowania! Ten prosty przepis wymaga zaledwie kilku składników, by stworzyć pełne smaku danie. Soczysta kiełbasa pokrojona w grube talarki, czerwona cebula podzielona na cząstki i połówki pieczarek tworzą idealne połączenie smaków.

Sekret tkwi w marynacie – wystarczy wymieszać składniki z odrobiną oleju i aromatyczną Przyprawą do grilla Knorr, a następnie odstawić na chwilę, by smaki mogły się przeniknąć. Nadziewając patyki, pamiętaj o naprzemiennym układaniu składników, tworząc kolorową kompozycję, która zachwyci nie tylko podniebienie, ale i oko!

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Dla kogo?

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami to propozycja nie tylko dla miłośników mięsa! Dzięki połączeniu soczystej kiełbasy z aromatycznymi pieczarkami i słodkawą czerwoną cebulą, danie przypadnie do gustu również osobom lubiącym grzyby i warzywa. To uniwersalna propozycja, która zadowoli każdego uczestnika grillowego spotkania.

Na jaką okazję?

Idealnie sprawdzą się podczas rodzinnego grillowania w ogrodzie, ale równie smaczne będą przygotowane na specjalnej patelni grillowej w domowym zaciszu. To doskonały pomysł na nieformalną kolację z przyjaciółmi czy weekendowy obiad na świeżym powietrzu.

Czy wiesz, że?

Aby szaszłyki były perfekcyjne, warto namoczyć drewniane patyki w wodzie przed nadziewaniem składników – dzięki temu nie przypalą się podczas grillowania. Umieszczenie szaszłyków na tackach aluminiowych zapewni równomierne pieczenie i ułatwi obracanie. Optymalne grillowanie trwa około 20 minut na średnio rozgrzanym grillu.

Dla urozmaicenia

Podawaj szaszłyki z ketchupem Hellmann’s lub pikantnym sosem chili dla dodatkowego smakowego akcentu. Możesz też wzbogacić kompozycję o kolorową paprykę lub cukinię. Szaszłyki świetnie komponują się z chrupiącą bagietką i mieszanką świeżych sałat skropionych oliwą.

image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
Zostaw komentarz
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

image_pdfZapisz jako PDF