Składniki:

Mięso wieprzowe

300 gramów

Cukinie

2 sztuki

Pomidorki cherry

20 dekagramów

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Zioła prowansalskie

1 łyżka

Olej

3 łyżki

easy

łatwe

30 min.

4 os.

Szaszłyki z cukinią na grilla

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sporządź marynatę: połącz przyprawę Delikat Knorr z ziołami prowansalskimi i olejem. W marynacie umieść kawałki mięsa, pozostaw na minimum godzinę w zimnym miejscu.

Krok 2

Na patyczki szaszłykowe nabijaj po kolei mięso, cukinię i pomidorki.

Krok 3

Zanim umieścisz na grillu przygotowane szaszłyki pokryj je cienką warstwą oleju.

Krok 4

Grilluj szaszłyki po obu stronach – aż do momentu, gdy się zarumienią.

Szaszłyki z cukinią na grilla – letnia uczta dla zmysłów

Soczyste kawałki mięsa przeplatane świeżą cukinią i słodkimi pomidorkami to klasyczna kompozycja, która zawsze zachwyca podczas grillowych spotkań. Sekret tych wyjątkowych szaszłyków tkwi w aromatycznej marynacie z przyprawą Delikat Knorr, ziołami prowansalskimi i odrobiną oleju, która nadaje mięsu niepowtarzalny smak i kruchość.

Dla kogo?

Szaszłyki z cukinią to propozycja dla wszystkich miłośników grillowania, którzy cenią sobie proste, ale wyraziste smaki. Doskonale sprawdzą się zarówno na rodzinnym obiedzie, jak i podczas spotkania z przyjaciółmi. Dzięki połączeniu mięsa z warzywami, danie zadowoli zarówno mięsożerców, jak i osoby preferujące lżejsze posiłki.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Te kolorowe szaszłyki będą gwiazdą każdego letniego grillowania. Idealnie sprawdzą się podczas weekendowego wypoczynku na działce, pikników w plenerze czy wieczornych spotkań na tarasie. Ich przygotowanie jest na tyle proste, że możesz je zaplanować nawet na spontaniczne spotkanie.

Czy wiesz, że?

Marynowanie mięsa przez minimum godzinę to kluczowy etap przygotowania szaszłyków. W tym czasie zioła prowansalskie i przyprawa Delikat Knorr przenikają do wnętrza mięsa, nadając mu głęboki smak i zapewniając kruchość. Pamiętaj, że im dłużej mięso pozostanie w marynacie, tym bardziej aromatyczne będą twoje szaszłyki!

Dla urozmaicenia

Możesz wzbogacić szaszłyki o dodatkowe składniki, takie jak kolorowa papryka, czerwona cebula czy pieczarki. Dla miłośników ostrzejszych smaków, dodaj do marynaty odrobinę chili lub świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Szaszłyki świetnie komponują się z dipem jogurtowo-czosnkowym lub sosem tzatziki.

image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
Zostaw komentarz
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

image_pdfZapisz jako PDF