Składniki:

Jajko

1 sztuka

Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr

1 sztuka

Masło

1 łyżka

Szynka

10 plastrów

Żelatyna

1 łyżeczka

Rzodkiewka

6 sztuk

Oliwki

8 sztuk

Tuńczyk puszka

1 opakowanie

Ogórek korniszon

4 sztuki

hard

trudne

90 min.

4 os.

Roladki z szynki w galarecie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo. Żółtko wymieszaj z masłem i tuńczykiem.

Krok 2

Ogórki drobno posiekaj i wmieszaj do pasty.

Krok 3

Przygotowanym farszem posmaruj plastry szynki i zwiń w roladki. Umieść na półmisku, udekoruj oliwkami, rzodkiewką z białkiem.

Krok 4

Pokryj tężejącą galaretą i odstaw do lodówki na około 1 h.

Krok 5

Żelatynę zamocz w minimalnej ilości zimnej wody. Doprowadź do wrzenia szklankę wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.

Krok 6

Po zagotowaniu wsyp namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszaj. Pozostaw do całkowitego wystygnięcia.

Roladki z szynki w galarecie – elegancka przekąska na każdą okazję

Delikatne roladki z szynki wypełnione kremową pastą z tuńczyka i ogórków, otulone przejrzystą galaretą to propozycja, która zachwyci każdego miłośnika wytrawnych przekąsek. Ta klasyczna przystawka łączy w sobie lekkość i wyrazisty smak, idealnie komponując się na elegancko zastawionym stole.

Dla kogo?

Roladki z szynki w galarecie to doskonała propozycja dla osób ceniących sobie tradycyjne smaki w nowoczesnym wydaniu. Sprawdzą się zarówno jako przekąska dla dorosłych, jak i dla dzieci, które lubią kolorowe i atrakcyjnie podane dania. To także świetna opcja dla zabieganych, ponieważ można je przygotować z wyprzedzeniem.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Ta efektowna przystawka będzie gwiazdą każdego przyjęcia rodzinnego, spotkania ze znajomymi czy świątecznego stołu. Roladki świetnie sprawdzą się na komunii, chrzcinach czy urodzinach. Ich elegancki wygląd i wyśmienity smak zachwycą gości podczas każdej uroczystości.

Czy wiesz o tym?

Galaretka wzbogacona Rosołem szlachetnym drobiowo-wołowym Knorr nadaje roladkom głębokiego, wyrazistego smaku. Żelatyna najlepiej rozpuszcza się w ciepłym, ale nie gorącym płynie – zbyt wysoka temperatura może osłabić jej właściwości żelujące.

Dla urozmaicenia

Możesz eksperymentować z nadzieniem dodając posiekane oliwki, kapary lub świeże zioła. Zamiast tuńczyka sprawdzi się również łosoś wędzony lub pasta z sera pleśniowego. Roladki można także udekorować świeżymi listkami bazylii lub koperku dla dodatkowego aromatu i koloru.

image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
Zostaw komentarz
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

image_pdfZapisz jako PDF