Składniki:

Pierś z indyka

400 gramów

Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr

1 opakowanie

Wędzony boczek

100 gramów

Ziemniaki (najlepiej młode i małe)

200 gramów

Czerwona papryka

1 sztuka

Ser żółty

100 gramów

Rukola

50 gramów

Mleko

150 mililitrów

Woda

150 mililitrów

Wykałaczki

6 sztuk

easy

łatwe

60 min.

4 os.

Roladki z indyka po hawajsku

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiecz ziemniaki w całości. Paprykę posiekaj, a ser zetrzyj.

Krok 2

Filety indycze pokrój na plasterki, ubij tłuczkiem i umieść na każdym kawałek pieczonego ziemniaka, fragment papryki, ser oraz liście rukoli.

Krok 3

Mięso zwiń ściśle, po czym owiń plastrem boczku. Roladkę nałóż na wykałaczkę, by nie rozwinęła się w trakcie pieczenia.

Krok 4

Mięso podsmażaj na patelni. Przenieś do żaroodpornego naczynia i umieść w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku na 15 minut.

Krok 5

W międzyczasie przygotuj Fix Knorr, łącząc go ze 150 mililitrami wody oraz 150 mililitrami mleka.

Krok 6

Przygotowany sos przelej na patelnię i dołóż upieczone roladki. Całość zagotuj, a następnie gotuj jeszcze przez 5 minut na małym ogniu.

Roladki z indyka po hawajsku – egzotyczna uczta dla całej rodziny

Roladki z indyka po hawajsku to wyjątkowe danie, które przeniesie Cię w tropikalny klimat Hawajów bez wychodzenia z domu. Soczyste plastry indyka, delikatnie rozbite i wypełnione pieczonymi ziemniakami, kolorową papryką, aromatycznym serem i świeżą rukolą, tworzą harmonijne połączenie smaków. Całość otulona chrupiącym boczkiem nadaje potrawie głębi i wyrazistości.

Dla kogo?

Danie idealne dla miłośników nietuzinkowych połączeń smakowych. Roladki z indyka po hawajsku zasmakują zarówno dorosłym, jak i dzieciom, które docenią ciekawe połączenie delikatnego mięsa z warzywami. To propozycja dla osób ceniących sobie potrawy, które nie tylko smakują wybornie, ale również pięknie prezentują się na talerzu.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Roladki sprawdzą się doskonale jako danie główne na rodzinny obiad w weekend, gdy mamy więcej czasu na przygotowanie posiłku. To również świetna propozycja na nieformalną kolację z przyjaciółmi czy uroczysty posiłek w gronie najbliższych. Egzotyczny charakter potrawy sprawi, że każde spotkanie nabierze wyjątkowego klimatu.

Czy wiesz, że?

Hawajska kuchnia to fascynująca mieszanka wpływów polinezyjskich, azjatyckich i amerykańskich. Charakteryzuje się wykorzystaniem świeżych składników i nieoczywistych połączeń smakowych. Nasze roladki, choć inspirowane hawajskimi smakami, stanowią kreatywną interpretację tej egzotycznej kuchni.

Dla urozmaicenia

Możesz eksperymentować z nadzieniem, dodając ananasa dla bardziej wyrazistego hawajskiego akcentu lub zastępując rukolę szpinakiem. Roladki świetnie komponują się z ryżem jaśminowym lub sałatką z egzotycznych owoców.

image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
Zostaw komentarz

image_pdfZapisz jako PDF