łatwe
90 min.
4 os.
Pyszne domowe bułeczki drożdżowe z pesto i serem, posypane pestkami dyni. Idealne jako przekąska lub dodatek do obiadu. Łatwe w przygotowaniu, aromatyczne i chrupiące po upieczeniu.
- Przepisy, Wypieki i deseryOpublikowano dnia: 26 kwietnia, 2025
Odkryj lokma - puszysty turecki deser z czasów osmańskich. Poznaj historię tego tradycyjnego przysmaku, którego nazwa oznacza 'kęs', a receptura sięga XIII wieku i królewskich stołów sułtanów.
łatwe
90 min.
4 os.
Pyszne domowe bułeczki drożdżowe z pesto i serem, posypane pestkami dyni. Idealne jako przekąska lub dodatek do obiadu. Łatwe w przygotowaniu, aromatyczne i chrupiące po upieczeniu.
Odkryj lokma - puszysty turecki deser z czasów osmańskich. Poznaj historię tego tradycyjnego przysmaku, którego nazwa oznacza 'kęs', a receptura sięga XIII wieku i królewskich stołów sułtanów.