łatwe
90 min.
4 os.
Pyszne domowe bułeczki drożdżowe z pesto i serem, posypane pestkami dyni. Idealne jako przekąska lub dodatek do obiadu. Łatwe w przygotowaniu, aromatyczne i chrupiące po upieczeniu.
- Przepisy, Wypieki i deseryOpublikowano dnia: 4 maja, 2025
Odkryj tradycyjną francuską galette - rustykalne, okrągłe wypieki z charakterystycznie zagiętymi brzegami. Poznaj sekret kruchego ciasta i nieperfekcyjnej formy, która stanowi kwintesencję wiejskiej kuchni francuskiej.
łatwe
90 min.
4 os.
Pyszne domowe bułeczki drożdżowe z pesto i serem, posypane pestkami dyni. Idealne jako przekąska lub dodatek do obiadu. Łatwe w przygotowaniu, aromatyczne i chrupiące po upieczeniu.
Odkryj tradycyjną francuską galette - rustykalne, okrągłe wypieki z charakterystycznie zagiętymi brzegami. Poznaj sekret kruchego ciasta i nieperfekcyjnej formy, która stanowi kwintesencję wiejskiej kuchni francuskiej.