łatwe
120 min.
6 os.
Odkryj przepis na tradycyjną karpatkę w nowej odsłonie - okrągłe ciasto z puszystym kremem budyniowym, którego pofałdowany wierzch przypomina górski krajobraz. Idealne na każdą uroczystość rodzinną i spotkanie z bliskimi.
łatwe
90 min.
10 os.
Efektowny sernik zebra z warstwami jasnego i kakaowego sera, który zachwyci gości swoim wyglądem i smakiem. Proste ciasto z efektem pasków zebry to doskonała alternatywa dla tradycyjnego sernika na każdą okazję.
łatwe
60 min.
6 os.
Odkryj przepis na puszysty sernik królewski z kakaowym spodem i kruszonką. Łatwy do przygotowania, idealny na specjalne okazje. Poznaj sekret domowego wypieku, który zachwyci każdego gościa!
łatwe
80 min.
8 os.
Kremowy sernik z masą kajmakową na herbatnikowym spodzie - idealne połączenie słodkości kajmaku z delikatnym serem. Doskonały na letnie podwieczorki i specjalne okazje. Prosty przepis na wyjątkowy deser, który zachwyci miłośników słodkości.
łatwe
80 min.
5 os.
Świąteczny sernik w trzech smakach łączy tradycję z nowoczesnością. Warstwowy deser z masą makową, kajmakową i czekoladową na herbatnikowym spodzie zachwyci każdego podczas świątecznego stołu. Prosty w przygotowaniu!
łatwe
60 min.
8 os.
Odkryj autentyczne portugalskie Pasteis de nata - chrupiące tartaletki z ciasta francuskiego wypełnione kremowym budyniem waniliowym z nutą cynamonu. Domowy przepis na ten słodki przysmak.
łatwe
45 min.
5 os.
Pyszne ciasto Milky Way z delikatnym biszkoptem kakaowym, kremową masą mleczną i polewą czekoladową. Idealny deser na rodzinne spotkania, który zachwyci swoim niebiańskim smakiem i prostotą wykonania.
średnie
90 min.
8 os.
Odkryj przepis na tradycyjną kremówkę papieską - pyszne ciasto z delikatnym kremem waniliowym między kruchymi plackami. Domowy deser, który zachwyci całą rodzinę swoim klasycznym smakiem.
- Przepisy, Wypieki i deseryOpublikowano dnia: 11 czerwca, 2025
Odkryj sekret naleśników z pieczonym mlekiem - tradycyjnego polskiego przysmaku o wielowiekowej historii. Poznaj ewolucję tego wyjątkowego dania od XV wieku do współczesnych, wyrafinowanych wersji w polskiej kuchni.
łatwe
120 min.
6 os.
Odkryj przepis na tradycyjną karpatkę w nowej odsłonie - okrągłe ciasto z puszystym kremem budyniowym, którego pofałdowany wierzch przypomina górski krajobraz. Idealne na każdą uroczystość rodzinną i spotkanie z bliskimi.
łatwe
90 min.
10 os.
Efektowny sernik zebra z warstwami jasnego i kakaowego sera, który zachwyci gości swoim wyglądem i smakiem. Proste ciasto z efektem pasków zebry to doskonała alternatywa dla tradycyjnego sernika na każdą okazję.
łatwe
60 min.
6 os.
Odkryj przepis na puszysty sernik królewski z kakaowym spodem i kruszonką. Łatwy do przygotowania, idealny na specjalne okazje. Poznaj sekret domowego wypieku, który zachwyci każdego gościa!
łatwe
80 min.
8 os.
Kremowy sernik z masą kajmakową na herbatnikowym spodzie - idealne połączenie słodkości kajmaku z delikatnym serem. Doskonały na letnie podwieczorki i specjalne okazje. Prosty przepis na wyjątkowy deser, który zachwyci miłośników słodkości.
łatwe
80 min.
5 os.
Świąteczny sernik w trzech smakach łączy tradycję z nowoczesnością. Warstwowy deser z masą makową, kajmakową i czekoladową na herbatnikowym spodzie zachwyci każdego podczas świątecznego stołu. Prosty w przygotowaniu!
łatwe
60 min.
8 os.
Odkryj autentyczne portugalskie Pasteis de nata - chrupiące tartaletki z ciasta francuskiego wypełnione kremowym budyniem waniliowym z nutą cynamonu. Domowy przepis na ten słodki przysmak.
łatwe
45 min.
5 os.
Pyszne ciasto Milky Way z delikatnym biszkoptem kakaowym, kremową masą mleczną i polewą czekoladową. Idealny deser na rodzinne spotkania, który zachwyci swoim niebiańskim smakiem i prostotą wykonania.
średnie
90 min.
8 os.
Odkryj przepis na tradycyjną kremówkę papieską - pyszne ciasto z delikatnym kremem waniliowym między kruchymi plackami. Domowy deser, który zachwyci całą rodzinę swoim klasycznym smakiem.
Odkryj sekret naleśników z pieczonym mlekiem - tradycyjnego polskiego przysmaku o wielowiekowej historii. Poznaj ewolucję tego wyjątkowego dania od XV wieku do współczesnych, wyrafinowanych wersji w polskiej kuchni.