łatwe
10 min.
4 os.
Wilgotne ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - prosty przepis na puszysty deser z owocami. Idealne na lato, szybkie w przygotowaniu i zawsze udane. Wykorzystaj świeże lub puszkowane brzoskwinie do tego pysznego wypieku.
łatwe
30 min.
4 os.
Tradycyjne racuchy ze śliwkami bez drożdży - pyszny, słodki przysmak z dzieciństwa. Proste ciasto z owocami, smażone na złoto i posypane cukrem pudrem. Idealny pomysł na podwieczorek dla całej rodziny.
łatwe
90 min.
10 os.
Puszysty placek jogurtowy o delikatnej, wilgotnej konsystencji. Proste ciasto, które długo zachowuje świeżość. Idealne na spotkania z przyjaciółmi, doskonałe samo lub z owocami i czekoladą. Sprawdzony przepis na słodki deser.
łatwe
15 min.
4 os.
Kremowy jogurtowy pudding z nasionami chia - zdrowy deser fit z superfoods. Przygotuj wieczorem, a rano ciesz się pożywnym śniadaniem z mango. Pełen kwasów omega-3 i białka, idealny dla miłośników zdrowego odżywiania.
średnie
30 min.
2 os.
Pyszne ciasto śliwkowe z winem, orzechami i czekoladą - tradycyjny przepis prosto od babci. Idealny deser na niedzielne przyjęcia i podwieczorek. Łatwy w przygotowaniu, z polewaną warstwą musu śliwkowego.
średnie
30 min.
2 os.
Pyszne kruche ciasto ze śliwkami - tradycyjny deser z sezonowych owoców. Łatwy przepis na chrupiące ciasto z soczystymi śliwkami i aromatyczną polewą śmietanowo-cynamonową. Idealne na jesienne podwieczorki!
łatwe
90 min.
8 os.
Pyszne domowe ciasto ze śliwkami - prosty przepis na wilgotne ciasto z owocami. Ucierane ciasto z margaryny i jajek, udekorowane połówkami śliwek, idealne do popołudniowej kawy lub jako deser dla rodziny.
- Przepisy, Wypieki i deseryOpublikowano dnia: 25 maja, 2025
Odkryj sprawdzone zamienniki jogurtu naturalnego do wypieków, które zachowają wilgotność i strukturę Twoich ciast. Poznaj alternatywy nabiałowe i roślinne, idealne gdy zabraknie jogurtu w lodówce.
- Przepisy, Wypieki i deseryOpublikowano dnia: 24 maja, 2025
Odkryj najlepsze odmiany śliwek do powideł w 2025 roku! Węgierki i inne popularne w Polsce śliwki - poznaj ich charakterystykę, właściwości kulinarne i dowiedz się, które najlepiej zagęszczają się podczas gotowania.
łatwe
10 min.
4 os.
Wilgotne ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - prosty przepis na puszysty deser z owocami. Idealne na lato, szybkie w przygotowaniu i zawsze udane. Wykorzystaj świeże lub puszkowane brzoskwinie do tego pysznego wypieku.
łatwe
30 min.
4 os.
Tradycyjne racuchy ze śliwkami bez drożdży - pyszny, słodki przysmak z dzieciństwa. Proste ciasto z owocami, smażone na złoto i posypane cukrem pudrem. Idealny pomysł na podwieczorek dla całej rodziny.
łatwe
90 min.
10 os.
Puszysty placek jogurtowy o delikatnej, wilgotnej konsystencji. Proste ciasto, które długo zachowuje świeżość. Idealne na spotkania z przyjaciółmi, doskonałe samo lub z owocami i czekoladą. Sprawdzony przepis na słodki deser.
łatwe
15 min.
4 os.
Kremowy jogurtowy pudding z nasionami chia - zdrowy deser fit z superfoods. Przygotuj wieczorem, a rano ciesz się pożywnym śniadaniem z mango. Pełen kwasów omega-3 i białka, idealny dla miłośników zdrowego odżywiania.
średnie
30 min.
2 os.
Pyszne ciasto śliwkowe z winem, orzechami i czekoladą - tradycyjny przepis prosto od babci. Idealny deser na niedzielne przyjęcia i podwieczorek. Łatwy w przygotowaniu, z polewaną warstwą musu śliwkowego.
średnie
30 min.
2 os.
Pyszne kruche ciasto ze śliwkami - tradycyjny deser z sezonowych owoców. Łatwy przepis na chrupiące ciasto z soczystymi śliwkami i aromatyczną polewą śmietanowo-cynamonową. Idealne na jesienne podwieczorki!
łatwe
90 min.
8 os.
Pyszne domowe ciasto ze śliwkami - prosty przepis na wilgotne ciasto z owocami. Ucierane ciasto z margaryny i jajek, udekorowane połówkami śliwek, idealne do popołudniowej kawy lub jako deser dla rodziny.
Odkryj sprawdzone zamienniki jogurtu naturalnego do wypieków, które zachowają wilgotność i strukturę Twoich ciast. Poznaj alternatywy nabiałowe i roślinne, idealne gdy zabraknie jogurtu w lodówce.
Odkryj najlepsze odmiany śliwek do powideł w 2025 roku! Węgierki i inne popularne w Polsce śliwki - poznaj ich charakterystykę, właściwości kulinarne i dowiedz się, które najlepiej zagęszczają się podczas gotowania.