łatwe
40 min.
4 os.
Tradycyjne faworki (chrust) - chrupiące, słodkie smakołyki idealne na tłusty czwartek i karnawał. Prosty przepis na domowe faworki posypane cukrem pudrem, które zachwycą każdego miłośnika tradycyjnych polskich deserów.
- Przepisy, Wypieki i deseryOpublikowano dnia: 4 maja, 2025
Odkryj tradycyjną francuską galette - rustykalne, okrągłe wypieki z charakterystycznie zagiętymi brzegami. Poznaj sekret kruchego ciasta i nieperfekcyjnej formy, która stanowi kwintesencję wiejskiej kuchni francuskiej.
łatwe
40 min.
4 os.
Tradycyjne faworki (chrust) - chrupiące, słodkie smakołyki idealne na tłusty czwartek i karnawał. Prosty przepis na domowe faworki posypane cukrem pudrem, które zachwycą każdego miłośnika tradycyjnych polskich deserów.
Odkryj tradycyjną francuską galette - rustykalne, okrągłe wypieki z charakterystycznie zagiętymi brzegami. Poznaj sekret kruchego ciasta i nieperfekcyjnej formy, która stanowi kwintesencję wiejskiej kuchni francuskiej.