łatwe
30 min.
8 os.
Pyszny tort bezowy z bitą śmietaną i dżemem - klasyczny deser, który zachwyci gości swoim wyglądem i smakiem. Proste warstwy bezy przekładane kremem tworzą eleganckie ciasto na każdą okazję.
- Przepisy, Wypieki i deseryOpublikowano dnia: 4 maja, 2025
Odkryj tradycyjną francuską galette - rustykalne, okrągłe wypieki z charakterystycznie zagiętymi brzegami. Poznaj sekret kruchego ciasta i nieperfekcyjnej formy, która stanowi kwintesencję wiejskiej kuchni francuskiej.
łatwe
30 min.
8 os.
Pyszny tort bezowy z bitą śmietaną i dżemem - klasyczny deser, który zachwyci gości swoim wyglądem i smakiem. Proste warstwy bezy przekładane kremem tworzą eleganckie ciasto na każdą okazję.
Odkryj tradycyjną francuską galette - rustykalne, okrągłe wypieki z charakterystycznie zagiętymi brzegami. Poznaj sekret kruchego ciasta i nieperfekcyjnej formy, która stanowi kwintesencję wiejskiej kuchni francuskiej.