- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 16 czerwca, 2025
średnie
90 min.
4 os.
Soczysta peklowana szynka z aromatycznym sosem grzybowo-żurawinowym - idealne danie świąteczne. Mięso marynowane przez dobę, pieczone do uzyskania rumianej skórki i podane z wyrazistym sosem na bazie wina i żurawiny.
łatwe
90 min.
8 os.
Soczysta szynka pieczona w miodzie z goździkami - idealna na ciepło, zimno lub jako wędlina do kanapek. Aromatyczne, uniwersalne danie na święta i co dzień. Łatwy przepis na domowe mięso z nutą słodyczy.
średnie
90 min.
8 os.
Soczysta szynka pieczona z miodowo-musztardową glazurą - tradycyjny przepis na kruche, aromatyczne mięso z chrupiącą skórką. Idealna na świąteczny obiad lub jako wędlina na kanapki. Sekret tkwi w długim gotowaniu i pieczeniu.
łatwe
90 min.
8 os.
Soczysta szynka w orzechowej panierce, marynowana w zielu angielskim i pieprzu. Delikatnie gotowana, a następnie pieczona z aromatyczną przyprawą do wieprzowiny. Idealne danie na świąteczny stół lub rodzinny obiad.
łatwe
60 min.
6 os.
Domowa szynka pieczona idealna na kanapki. Soczyste mięso z aromatycznymi przyprawami, pieczone do perfekcji. Prosty przepis na pyszną wędlinę, którą przygotujesz w piekarniku w zaledwie godzinę.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 26 maja, 2025
średnie
90 min.
5 os.
Soczysta szynka faszerowana suszonymi pomidorami, serem feta i bazylią. Idealna na zimno z sałatką. Łatwy przepis na aromatyczne mięso, które nie wysycha podczas pieczenia. Doskonała propozycja na obiad lub kolację.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 18 czerwca, 2025
łatwe
90 min.
8 os.
Soczysta szynka pieczona w marynacie z przyprawami, podawana z domowym sosem chrzanowo-czosnkowym na bazie jogurtu. Idealna na świąteczny stół lub rodzinny obiad.
średnie
90 min.
8 os.
Tradycyjna szynka pieczona po staropolsku - soczyste mięso marynowane, podsmażane i pieczone z boczkiem. Doskonała na zimno, z aromatem czosnku i majeranku. Klasyczny przepis na domową wędlinę.
średnie
90 min.
4 os.
Świąteczna szynka w korzennej glazurze z nutą cynamonu i pomarańczy. Soczyste mięso pieczone w grzańcu, miodzie i soku wiśniowym tworzy aromatyczne danie idealne na świąteczny stół.
średnie
90 min.
4 os.
Soczysta peklowana szynka z aromatycznym sosem grzybowo-żurawinowym - idealne danie świąteczne. Mięso marynowane przez dobę, pieczone do uzyskania rumianej skórki i podane z wyrazistym sosem na bazie wina i żurawiny.
łatwe
90 min.
8 os.
Soczysta szynka pieczona w miodzie z goździkami - idealna na ciepło, zimno lub jako wędlina do kanapek. Aromatyczne, uniwersalne danie na święta i co dzień. Łatwy przepis na domowe mięso z nutą słodyczy.
średnie
90 min.
8 os.
Soczysta szynka pieczona z miodowo-musztardową glazurą - tradycyjny przepis na kruche, aromatyczne mięso z chrupiącą skórką. Idealna na świąteczny obiad lub jako wędlina na kanapki. Sekret tkwi w długim gotowaniu i pieczeniu.
łatwe
90 min.
8 os.
Soczysta szynka w orzechowej panierce, marynowana w zielu angielskim i pieprzu. Delikatnie gotowana, a następnie pieczona z aromatyczną przyprawą do wieprzowiny. Idealne danie na świąteczny stół lub rodzinny obiad.
łatwe
60 min.
6 os.
Domowa szynka pieczona idealna na kanapki. Soczyste mięso z aromatycznymi przyprawami, pieczone do perfekcji. Prosty przepis na pyszną wędlinę, którą przygotujesz w piekarniku w zaledwie godzinę.
średnie
90 min.
5 os.
Soczysta szynka faszerowana suszonymi pomidorami, serem feta i bazylią. Idealna na zimno z sałatką. Łatwy przepis na aromatyczne mięso, które nie wysycha podczas pieczenia. Doskonała propozycja na obiad lub kolację.
łatwe
90 min.
8 os.
Soczysta szynka pieczona w marynacie z przyprawami, podawana z domowym sosem chrzanowo-czosnkowym na bazie jogurtu. Idealna na świąteczny stół lub rodzinny obiad.
średnie
90 min.
8 os.
Tradycyjna szynka pieczona po staropolsku - soczyste mięso marynowane, podsmażane i pieczone z boczkiem. Doskonała na zimno, z aromatem czosnku i majeranku. Klasyczny przepis na domową wędlinę.
średnie
90 min.
4 os.
Świąteczna szynka w korzennej glazurze z nutą cynamonu i pomarańczy. Soczyste mięso pieczone w grzańcu, miodzie i soku wiśniowym tworzy aromatyczne danie idealne na świąteczny stół.