- Dania wegetariańskie i wegańskie, PrzepisyOpublikowano dnia: 31 sierpnia, 2025
łatwe
15 min.
4 os.
Odkryj włoski smak w wegetariańskim wydaniu! Kremowa polenta z aromatycznymi borowikami tworzy wykwintne danie pełne smaku. Idealna propozycja na bezmięsny obiad, łatwa w przygotowaniu i pełna leśnych aromatów.
łatwe
45 min.
4 os.
Kremowa polenta z karmelizowanym konfitem cebulowym, parmezanem i serem pleśniowym. Domowy przepis na włoski przysmak w nowej odsłonie - idealny jako przystawka lub dodatek do dań głównych.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 13 czerwca, 2025
łatwe
55 min.
4 os.
Kremowa polenta z dynią, pomidorkami i świeżym szpinakiem. Pyszne, wegetariańskie danie, które łączy delikatność kaszy kukurydzianej z intensywnym smakiem warzyw. Idealne na sycący obiad lub kolację.
łatwe
30 min.
2 os.
Domowa zapiekana polenta z serem i ziołami - kremowa kasza kukurydziana gotowana w bulionie, podawana z chrupiącą skórką i pysznym sosem. Idealna jako dodatek do gulaszu wołowego.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 8 lipca, 2025
Odkryj tradycyjną polentę - włoskie danie z kukurydzy o bogatej historii sięgającej starożytności. Poznaj jej kulturowe znaczenie i rolę w kuchni północnych Włoch, od Lombardii po Piemont.
łatwe
15 min.
4 os.
Odkryj włoski smak w wegetariańskim wydaniu! Kremowa polenta z aromatycznymi borowikami tworzy wykwintne danie pełne smaku. Idealna propozycja na bezmięsny obiad, łatwa w przygotowaniu i pełna leśnych aromatów.
łatwe
45 min.
4 os.
Kremowa polenta z karmelizowanym konfitem cebulowym, parmezanem i serem pleśniowym. Domowy przepis na włoski przysmak w nowej odsłonie - idealny jako przystawka lub dodatek do dań głównych.
łatwe
55 min.
4 os.
Kremowa polenta z dynią, pomidorkami i świeżym szpinakiem. Pyszne, wegetariańskie danie, które łączy delikatność kaszy kukurydzianej z intensywnym smakiem warzyw. Idealne na sycący obiad lub kolację.
łatwe
30 min.
2 os.
Domowa zapiekana polenta z serem i ziołami - kremowa kasza kukurydziana gotowana w bulionie, podawana z chrupiącą skórką i pysznym sosem. Idealna jako dodatek do gulaszu wołowego.
Odkryj tradycyjną polentę - włoskie danie z kukurydzy o bogatej historii sięgającej starożytności. Poznaj jej kulturowe znaczenie i rolę w kuchni północnych Włoch, od Lombardii po Piemont.