Wybierz danie
  • easy

    łatwe

    50 min.

    8 os.

    Chrupiący karp smażony w panierce z migdałami - tradycyjne danie w nowoczesnym wydaniu. Poznaj sekret usuwania ości i mulistego posmaku. Idealne na Wigilię i inne wyjątkowe okazje.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 27 lipca, 2025
    hard

    trudne

    60 min.

    4 os.

    Tradycyjny karp w szarym sosie - wykwintna alternatywa dla panierowanej ryby na wigilijny stół. Delikatne mięso w słodko-pikantnym sosie z miodem, piernikiem, rodzynkami i migdałami. Doskonały przepis na świąteczną kolację.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 8 lipca, 2025
    medium

    średnie

    90 min.

    4 os.

    Soczysty karp cytrynowy pieczony z warzywami - tradycyjne danie w nowoczesnym wydaniu. Aromatyczna marynata z cytryną i kolendrą nadaje rybie wyjątkowy smak. Idealne danie na świąteczny stół.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 10 lipca, 2025
    medium

    średnie

    60 min.

    4 os.

    Tradycyjny karp na złoto - pyszna ryba smażona i zapiekana z cebulą, przyprawami i aromatycznym sosem. Idealne danie na świąteczny stół lub rodzinny obiad. Prosty przepis krok po kroku.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 28 maja, 2025

    Odkryj fascynującą historię karpia wigilijnego w Polsce - od powojennych początków do współczesnej tradycji. Poznaj, jak ta ryba stała się nieodłącznym elementem świątecznego stołu i polskiej kultury kulinarnej.