łatwe
90 min.
10 os.
Odkryj przepis na pieczone faszerowane ziemniaki z kurczakiem i warzywami. Chrupiąca skórka wypełniona soczystym nadzieniem z dodatkiem kremowego majonezu to idealna przekąska lub dodatek do obiadu.
łatwe
30 min.
4 os.
Soczyste kawałki kurczaka w aromatycznym sosie pomarańczowym z dodatkiem imbiru, orzechów i kolendry. Szybki przepis na wykwintne danie, które łączy delikatne mięso z cytrusową słodyczą - idealne na rodzinny obiad.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 1 maja, 2025
Odkryj tajemnice pappardelle - luksusowego, szerokiego makaronu z Toskanii. Poznaj jego renesansowe korzenie, tradycyjne przepisy i kulinarne zastosowania w nowoczesnej kuchni włoskiej.
- Przepisy, Wypieki i deseryOpublikowano dnia: 26 kwietnia, 2025
Odkryj lokma - puszysty turecki deser z czasów osmańskich. Poznaj historię tego tradycyjnego przysmaku, którego nazwa oznacza 'kęs', a receptura sięga XIII wieku i królewskich stołów sułtanów.
łatwe
90 min.
10 os.
Odkryj przepis na pieczone faszerowane ziemniaki z kurczakiem i warzywami. Chrupiąca skórka wypełniona soczystym nadzieniem z dodatkiem kremowego majonezu to idealna przekąska lub dodatek do obiadu.
łatwe
30 min.
4 os.
Soczyste kawałki kurczaka w aromatycznym sosie pomarańczowym z dodatkiem imbiru, orzechów i kolendry. Szybki przepis na wykwintne danie, które łączy delikatne mięso z cytrusową słodyczą - idealne na rodzinny obiad.
Odkryj tajemnice pappardelle - luksusowego, szerokiego makaronu z Toskanii. Poznaj jego renesansowe korzenie, tradycyjne przepisy i kulinarne zastosowania w nowoczesnej kuchni włoskiej.
Odkryj lokma - puszysty turecki deser z czasów osmańskich. Poznaj historię tego tradycyjnego przysmaku, którego nazwa oznacza 'kęs', a receptura sięga XIII wieku i królewskich stołów sułtanów.