łatwe
30 min.
2 os.
Kremowy sos śmietanowo-ziołowy z kolorową papryką, idealny do makaronu i drobiu. Łatwy przepis na pikantny dodatek z nutą chili, czosnku i ziół, doskonały na sezon papryk późnym latem.
łatwe
45 min.
2 os.
Domowy sos z papryki i pomidorów - pyszny, gęsty dodatek do potraw. Przepis na tradycyjny sos pasteryzowany z dodatkiem orzechów, czosnku i cebuli. Idealny do przechowywania na zimę.
łatwe
30 min.
1 os.
Domowy sos paprykowy - pyszny dodatek do mięs i wędlin. Prosty przepis na aromatyczny sos z papryki, czosnku i przecieru pomidorowego, gotowy w zaledwie 25 minut. Idealny do przechowywania i podawania na zimno.
- Przepisy, Sosy i dressingiOpublikowano dnia: 5 lipca, 2025
Odkryj sekret domowego ajwaru - tradycyjnej bałkańskiej pasty z papryki. Poznaj krok po kroku przepis na ten aromatyczny przysmak, który zachwyca smakiem i prostotą przygotowania. Idealne uzupełnienie każdej kuchni!
- Przepisy, Sosy i dressingiOpublikowano dnia: 9 czerwca, 2025
Odkryj historię i zastosowanie harissy - ognistej pasty chili, która od XVI wieku kształtuje smak marokańskiej kuchni. Poznaj jej korzenie, właściwości konserwujące i wpływ na północnoafrykańską tradycję kulinarną.
łatwe
30 min.
2 os.
Kremowy sos śmietanowo-ziołowy z kolorową papryką, idealny do makaronu i drobiu. Łatwy przepis na pikantny dodatek z nutą chili, czosnku i ziół, doskonały na sezon papryk późnym latem.
łatwe
45 min.
2 os.
Domowy sos z papryki i pomidorów - pyszny, gęsty dodatek do potraw. Przepis na tradycyjny sos pasteryzowany z dodatkiem orzechów, czosnku i cebuli. Idealny do przechowywania na zimę.
łatwe
30 min.
1 os.
Domowy sos paprykowy - pyszny dodatek do mięs i wędlin. Prosty przepis na aromatyczny sos z papryki, czosnku i przecieru pomidorowego, gotowy w zaledwie 25 minut. Idealny do przechowywania i podawania na zimno.
Odkryj sekret domowego ajwaru - tradycyjnej bałkańskiej pasty z papryki. Poznaj krok po kroku przepis na ten aromatyczny przysmak, który zachwyca smakiem i prostotą przygotowania. Idealne uzupełnienie każdej kuchni!
Odkryj historię i zastosowanie harissy - ognistej pasty chili, która od XVI wieku kształtuje smak marokańskiej kuchni. Poznaj jej korzenie, właściwości konserwujące i wpływ na północnoafrykańską tradycję kulinarną.