Czas przygotowania
Rodzaj dania
Składniki
Dieta
łatwe
30 min.
8 os.
Kremowa pasta z awokado z pieczoną czerwoną papryką, kolendrą i limonką. Idealny dodatek do kanapek, grzanek i burgerów. Prosta w przygotowaniu, o delikatnej konsystencji i wyrazistym smaku.
łatwe
45 min.
2 os.
Domowy sos z papryki i pomidorów - pyszny, gęsty dodatek do potraw. Przepis na tradycyjny sos pasteryzowany z dodatkiem orzechów, czosnku i cebuli. Idealny do przechowywania na zimę.
- Przepisy, Sosy i dressingiOpublikowano dnia: 9 czerwca, 2025
Odkryj historię i zastosowanie harissy - ognistej pasty chili, która od XVI wieku kształtuje smak marokańskiej kuchni. Poznaj jej korzenie, właściwości konserwujące i wpływ na północnoafrykańską tradycję kulinarną.