łatwe
20 min.
8 os.
Aromatyczna pasta z suszonych pomidorów z dodatkiem sera, kaparów i ziół - idealny dodatek do kanapek, sałatek i mięs. Szybka w przygotowaniu, o wyrazistym, lekko pikantnym smaku włoskiej kuchni.
łatwe
20 min.
4 os.
Domowy sos tatarski - klasyczny przepis na pyszny dodatek do mięs, wędlin i jajek. Dowiedz się jak przygotować tradycyjny sos z korniszonami, jajkami i grzybami. Idealny na rodzinne spotkania i kolacje.
łatwe
30 min.
8 os.
Kremowa pasta z awokado z pieczoną czerwoną papryką, kolendrą i limonką. Idealny dodatek do kanapek, grzanek i burgerów. Prosta w przygotowaniu, o delikatnej konsystencji i wyrazistym smaku.
łatwe
30 min.
4 os.
Domowy sos do nachos z cukinią, cebulą i serem - idealna meksykańska przekąska na spotkania towarzyskie. Łatwy przepis na gęsty dip do chipsów kukurydzianych, który możesz też podać do grillowanego mięsa.
łatwe
30 min.
8 os.
Domowy sos pomidorowy do pizzy - prosty przepis na aromatyczny, gęsty sos z czosnkiem, cebulą i przyprawami. Idealny do tradycyjnej włoskiej pizzy. Lepszy niż ketchup i gotowe sosy ze sklepu!
łatwe
20 min.
4 os.
Domowe pesto z natki pietruszki, czosnku i parmezanu - aromatyczny, uniwersalny dodatek do makaronów, grillowanych potraw i przekąsek. Wiosenny smak przez cały rok w prostej, włoskiej inspiracji.
łatwe
30 min.
4 os.
Kremowy dip do grillowanych mięs i pieczonych ziemniaków. Szybki przepis na bazie kostki rosołowej, jogurtu, śmietany i świeżych ziół. Idealny dodatek na letnie grillowanie i do domowych potraw.
łatwe
30 min.
4 os.
Domowy sos grzybowy z podgrzybkami - aksamitny dodatek do mięs, makaronów i klusek śląskich. Tradycyjna polska receptura na bazie bulionu, z cebulką i masłem dla idealnej konsystencji. Idealny na jesienne obiady i świąteczne menu.
łatwe
30 min.
4 os.
Domowy sos boloński do spaghetti - klasyczny włoski przepis na aromatyczny sos z mielonego mięsa, pomidorów i ziół. Szybki i prosty sposób na pyszny obiad dla całej rodziny w zaledwie 30 minut.