• Przepisy, SałatkiOpublikowano dnia: 5 czerwca, 2025
    easy

    łatwe

    30 min.

    6 os.

    Pyszna sałatka śledziowa z ziemniakami, fasolką szparagową i groszkiem, skropiona sosem majonezowo-musztardowym. Idealna propozycja na codzienny obiad lub świąteczny stół. Łatwa w przygotowaniu i pełna smaku.

  • Przepisy, SałatkiOpublikowano dnia: 25 maja, 2025
    easy

    łatwe

    30 min.

    4 os.

    Pyszna sałatka z dwóch rodzajów fasolki szparagowej, pomidorków i cebuli, skropiona aromatycznym sosem ziołowym. Idealne danie obiadowe dla miłośników lekkich, warzywnych potraw.

  • Przepisy, SałatkiOpublikowano dnia: 7 czerwca, 2025
    easy

    łatwe

    20 min.

    4 os.

    Pyszna sałatka śledziowa z ogórkami kiszonymi i orzechami włoskimi. Idealne połączenie smaków na świąteczny stół lub przyjęcie. Łatwy przepis na kremową sałatkę rybną z sosem na bazie majonezu i sera.

  • easy

    łatwe

    60 min.

    4 os.

    Wykwintna sałatka śledziowa z buraczkami i ziemniakami - eleganckie danie warstwowe z pieczonych warzyw i śledzi, doprawione majonezem Babuni Hellmann's. Idealna propozycja na wigilijny stół lub uroczyste przyjęcie.

  • easy

    łatwe

    15 min.

    4 os.

    Pyszna sałatka z chrupiącą fasolką szparagową i chorizo. Idealne połączenie warzyw i hiszpańskiej kiełbasy, doprawione aromatycznym greckim sosem. Szybki i smaczny pomysł na lekki obiad lub kolację.

  • easy

    łatwe

    15 min.

    4 os.

    Orzeźwiająca sałata z chrupiącym ogórkiem i delikatną fasolką szparagową, polana kremowym sosem czosnkowym na bazie jogurtu. Idealna propozycja na lekki, letni posiłek pełen witamin.

  • Przepisy, SałatkiOpublikowano dnia: 6 czerwca, 2025
    easy

    łatwe

    30 min.

    6 os.

    Pyszna sałatka śledziowa z porem i pieczarkami, doprawiona kremowym sosem z majonezu i jogurtu. Idealna na przyjęcia i święta - smakuje najlepiej po całonocnym leżakowaniu w lodówce.

  • Przepisy, SałatkiOpublikowano dnia: 23 kwietnia, 2025

    Odkryj hekele - tradycyjną sałatkę śledziową z korzeniami żydowskimi. Poznaj historię tego wschodnioeuropejskiego przysmaku, jego aszkenazyjskie pochodzenie i znaczenie w kuchni nadbałtyckiej. Kulinarna podróż przez wieki.