łatwe
30 min.
2 os.
Domowe marynowane buraczki - prosty przepis na pyszną, tradycyjną przekąskę. Dowiedz się jak przygotować idealną zalewę octową i prawidłowo pasteryzować buraczki, by zachowały smak i kolor.
łatwe
20 min.
4 os.
Przerażająco pyszne nietoperze z nuggetsów roślinnych z tortillowymi skrzydełkami - idealna przekąska na Halloween. Łatwe w przygotowaniu, efektowne danie, które zachwyci gości podczas strasznej imprezy!
łatwe
15 min.
4 os.
Domowe guacamole z dojrzałych awokado, świeżej papryki i cebuli, doprawione sokiem z cytryny, solą, pieprzem i płatkami chili. Idealny dip do pieczywa lub przekąsek na imprezę.
łatwe
30 min.
4 os.
Soczyste wegańskie szaszłyki z roślinnym "kurczakiem" podane z kremowym dipem guacamole. Proste w przygotowaniu, pełne smaku danie dla miłośników kuchni roślinnej. Idealne na grilla lub kolację.
średnie
30 min.
6 os.
Pyszne grzyby marynowane w aromatycznej zalewie z czosnkiem, olejem i przyprawami. Prosty przepis na domowe marynaty grzybowe, idealne jako dodatek do dań lub samodzielna przekąska na zimno.
łatwe
15 min.
2 os.
Pikantna cukinia po tunezyjsku pieczona w oliwie z ostrą papryką. Aromatyczne, proste danie z piekarnika, idealne jako dodatek do mięs lub samodzielna przekąska. Szybki przepis na orientalną przystawkę.
Odkryj pasztet z awokado - zdrową, pełną wartości odżywczych alternatywę dla tradycyjnych past kanapkowych. Poznaj superfood 2025 roku bogaty w zdrowe tłuszcze, które korzystnie wpływają na poziom cholesterolu.
Odkryj najlepsze dodatki do hummusu w 2025 roku! Od tradycyjnych warzyw po nowoczesne połączenia smakowe - poznaj sposoby na podkreślenie kremowej konsystencji i orzechowego charakteru tej popularnej pasty z ciecierzycy.
Odkryj jak przygotować autentyczną pastę tahini w domowych warunkach. Poznaj tajniki kremowego przysmaku z sezamu, który jest podstawą bliskowschodniej kuchni i dodaje wyjątkowego charakteru potrawom.