łatwe
10 min.
2 os.
Pyszne nachosy z roślinnym mięsem mielonym, zapieczone z wegańskim serem i podane z kremowym domowym guacamole. Idealne na imprezę lub kolację w meksykańskim stylu - szybkie i pełne smaku!
łatwe
15 min.
4 os.
Domowe guacamole z dojrzałych awokado, świeżej papryki i cebuli, doprawione sokiem z cytryny, solą, pieprzem i płatkami chili. Idealny dip do pieczywa lub przekąsek na imprezę.
łatwe
15 min.
2 os.
Pikantna cukinia po tunezyjsku pieczona w oliwie z ostrą papryką. Aromatyczne, proste danie z piekarnika, idealne jako dodatek do mięs lub samodzielna przekąska. Szybki przepis na orientalną przystawkę.
Odkryj pasztet z awokado - zdrową, pełną wartości odżywczych alternatywę dla tradycyjnych past kanapkowych. Poznaj superfood 2025 roku bogaty w zdrowe tłuszcze, które korzystnie wpływają na poziom cholesterolu.
Odkryj najlepsze dodatki do hummusu w 2025 roku! Od tradycyjnych warzyw po nowoczesne połączenia smakowe - poznaj sposoby na podkreślenie kremowej konsystencji i orzechowego charakteru tej popularnej pasty z ciecierzycy.
Odkryj jak przygotować autentyczną pastę tahini w domowych warunkach. Poznaj tajniki kremowego przysmaku z sezamu, który jest podstawą bliskowschodniej kuchni i dodaje wyjątkowego charakteru potrawom.
Odkryj najlepsze dodatki do hummusu - od tradycyjnych warzyw po nowoczesne kombinacje. Poznaj sposoby podawania kremowej pasty z ciecierzycy, które wzbogacą jej smak i nawiązują do bliskowschodnich tradycji kulinarnych.
Odkryj autentyczny smak Meksyku z pico de gallo - tradycyjnym dodatkiem o prekolumbijskich korzeniach. Poznaj tajniki przygotowania tej świeżej mieszanki warzyw, która od wieków wzbogaca meksykańską kuchnię.