Wybierz danie
  • Przepisy, ZupyOpublikowano dnia: 11 czerwca, 2025
    easy

    łatwe

    90 min.

    6 os.

    Tradycyjne flaki wołowe - klasyczny przepis na pożywną, rozgrzewającą zupę z żołądka wołowego. Poznaj sekret przygotowania tego historycznego dania polskiej kuchni, cenionego od XIV wieku. Idealne na rodzinny obiad!

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 28 maja, 2025
    easy

    łatwe

    45 min.

    6 os.

    Aromatyczny kociołek z wołowiną i warzywami - tradycyjny gulasz w nowoczesnym wydaniu. Proste i sycące danie jednogarnkowe idealne na obiad lub kolację. Smaczny przepis dla miłośników mięsnych potraw.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 3 czerwca, 2025
    medium

    średnie

    60 min.

    6 os.

    Tradycyjne zrazy zawijane z wołowiny nadziewane ogórkiem kiszonym, boczkiem i cebulą, duszone w aromatycznym sosie. Kruche, soczyste mięso idealne z kaszą lub ziemniakami. Klasyka polskiej kuchni w prostym przepisie.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 31 maja, 2025
    easy

    łatwe

    30 min.

    2 os.

    Soczysty stek z grilla z rostbefu wołowego, marynowany w soku z cytryny i przyprawie Knorr. Idealnie wysmażony i skropiony sosem Worcestershire - amerykańska klasyka przygotowana w domowym zaciszu.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 28 maja, 2025
    easy

    łatwe

    30 min.

    4 os.

    Aromatyczna wołowina po chińsku z imbirem i sosem sojowym. Szybkie danie z korzennymi przyprawami, idealne na obiad. Podawane z makaronem i świeżą kolendrą. Poznaj prosty przepis na orientalny smak!

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 19 maja, 2025
    easy

    łatwe

    60 min.

    4 os.

    Tradycyjne zrazy kasztelańskie z wołowiny z farszem grzybowo-cebulowym. Delikatne mięso duszone w aromatycznym sosie śmietanowym, idealne z kaszą gryczaną lub kluskami. Domowy przepis na wykwintne danie z polskiej kuchni.

  • easy

    łatwe

    45 min.

    4 os.

    Odkryj wykwintny francuski gulasz wołowy z winem - Beef Bourguignon. To aromatyczne danie z delikatnym mięsem, warzywami i szlachetnym winem idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad czy kolację z przyjaciółmi.

  • medium

    średnie

    60 min.

    4 os.

    Tradycyjne zrazy wołowe w aromatycznym sosie cebulowym - soczyste, zawijane mięso z boczkiem i ogórkiem, duszone do miękkości. Idealne danie obiadowe podawane z kaszą.

  • Przekąski i przystawki, PrzepisyOpublikowano dnia: 13 lipca, 2025
    easy

    łatwe

    30 min.

    4 os.

    Klasyczny tatar wołowy z najlepszej jakości mięsa, podany z żółtkiem, kaparami i ogórkami kiszonymi. Wykwintna przekąska dla miłośników tradycyjnych dań mięsnych, idealna na rodzinne spotkania. Sprawdzony przepis na domowy rarytas.