łatwe
15 min.
5 os.
Kremowy dip sezamowy z arabskimi przyprawami, jajkiem i natką pietruszki. Domowy tahini wzbogacony czosnkiem i cytryną - idealny jako dodatek do przekąsek lub dań orientalnych.
łatwe
20 min.
2 os.
Domowa pasta tahini z prażonego sezamu - prosty przepis na kremowy dodatek do potraw bliskowschodnich. Zrób własną pastę sezamową z zaledwie kilku składników w kilka minut!
łatwe
30 min.
4 os.
Domowe sezamki z karmelu i miodu - chrupiąca przekąska, którą przygotujesz w kilka minut. Prosty przepis na słodkie ciasteczka sezamowe, idealne do kawy lub jako zdrowa przekąska dla całej rodziny.
łatwe
60 min.
2 os.
Odkryj przepis na ekstremalnie chrupiące pałki z kurczaka w panierce z wiórkami kokosowymi, migdałami i prażonym sezamem. Idealne na obiad lub imprezę, podawane z dipem BBQ. Łatwe i pyszne!
- Przekąski i przystawki, PrzepisyOpublikowano dnia: 11 czerwca, 2025
Odkryj jak przygotować autentyczną pastę tahini w domowych warunkach. Poznaj tajniki kremowego przysmaku z sezamu, który jest podstawą bliskowschodniej kuchni i dodaje wyjątkowego charakteru potrawom.
łatwe
15 min.
5 os.
Kremowy dip sezamowy z arabskimi przyprawami, jajkiem i natką pietruszki. Domowy tahini wzbogacony czosnkiem i cytryną - idealny jako dodatek do przekąsek lub dań orientalnych.
łatwe
20 min.
2 os.
Domowa pasta tahini z prażonego sezamu - prosty przepis na kremowy dodatek do potraw bliskowschodnich. Zrób własną pastę sezamową z zaledwie kilku składników w kilka minut!
łatwe
30 min.
4 os.
Domowe sezamki z karmelu i miodu - chrupiąca przekąska, którą przygotujesz w kilka minut. Prosty przepis na słodkie ciasteczka sezamowe, idealne do kawy lub jako zdrowa przekąska dla całej rodziny.
łatwe
60 min.
2 os.
Odkryj przepis na ekstremalnie chrupiące pałki z kurczaka w panierce z wiórkami kokosowymi, migdałami i prażonym sezamem. Idealne na obiad lub imprezę, podawane z dipem BBQ. Łatwe i pyszne!
Odkryj jak przygotować autentyczną pastę tahini w domowych warunkach. Poznaj tajniki kremowego przysmaku z sezamu, który jest podstawą bliskowschodniej kuchni i dodaje wyjątkowego charakteru potrawom.