łatwe
15 min.
4 os.
Delikatny krem migdałowy z nutą szafranu - aksamitna zupa o wyjątkowym smaku. Szybki przepis na wykwintne danie, które zaskoczy Twoich gości. Odkryj wytrawną stronę migdałów!
łatwe
60 min.
8 os.
Odkryj przepis na florentynki - kruche ciasteczka z migdałami, bakaliami i czekoladą. Włoski przysmak z Florencji, idealny na podwieczorek. Proste w przygotowaniu, bogate w smaku i doskonałe na każdą okazję.
łatwe
75 min.
5 os.
Odkryj przepis na pyszne makaroniki z chrupiącym wierzchem i czekoladowym kremem z nutą chili. Tradycyjne francuskie ciasteczka migdałowe z kolorową posypką, idealne na przyjęcia i specjalne okazje.
łatwe
5 min.
4 os.
Wykwintna zupa migdałowa gotowa w zaledwie 5 minut! Idealna jako chłodna przystawka na przyjęcie lub szybki posiłek. Kremowa konsystencja z nutą migdałów zachwyci każdego miłośnika lekkich, letnich zup.
trudne
25 min.
6 os.
Odkryj przepis na eleganckie florentynki migdałowo-wiśniowe - chrupiące, cienkie ciasteczka z płatków migdałowych i kandyzowanych wiśni, polane czekoladą. Idealny dodatek do lodów na wyjątkowy deser!
- Przepisy, Wypieki i deseryOpublikowano dnia: 26 maja, 2025
trudne
20 min.
8 os.
Pyszne ciasteczka migdałowe z domowym sosem kawowo-karmelowym. Chrupiące, dwukrotnie pieczone słodkości z nutą migdałów, podawane z aromatycznym karmelem kawowym. Idealne na deser lub do popołudniowej kawy.
średnie
90 min.
6 os.
Tradycyjny przepis na sękacz - warstwowe ciasto pieczone warstwa po warstwie. Dowiedz się jak przygotować to pyszne, migdałowe ciasto z delikatnym aromatem wanilii. Idealne na specjalne okazje!
średnie
30 min.
8 os.
Odkryj przepis na tradycyjne ciasto baskijskie - słodkie, delikatne i idealne z lodami waniliowymi. Przygotuj to pyszne ciasto z kremem migdałowym i podawaj z sezonowymi owocami lub sosem malinowym.
- Przepisy, Wypieki i deseryOpublikowano dnia: 19 lipca, 2025
Odkryj sekret domowego marcepanu z najwyższej jakości migdałów. Poznaj historię tej szlachetnej masy cukierniczej i przygotuj własny marcepan według tradycyjnej receptury na 2025 rok.
łatwe
15 min.
4 os.
Delikatny krem migdałowy z nutą szafranu - aksamitna zupa o wyjątkowym smaku. Szybki przepis na wykwintne danie, które zaskoczy Twoich gości. Odkryj wytrawną stronę migdałów!
łatwe
60 min.
8 os.
Odkryj przepis na florentynki - kruche ciasteczka z migdałami, bakaliami i czekoladą. Włoski przysmak z Florencji, idealny na podwieczorek. Proste w przygotowaniu, bogate w smaku i doskonałe na każdą okazję.
łatwe
75 min.
5 os.
Odkryj przepis na pyszne makaroniki z chrupiącym wierzchem i czekoladowym kremem z nutą chili. Tradycyjne francuskie ciasteczka migdałowe z kolorową posypką, idealne na przyjęcia i specjalne okazje.
łatwe
5 min.
4 os.
Wykwintna zupa migdałowa gotowa w zaledwie 5 minut! Idealna jako chłodna przystawka na przyjęcie lub szybki posiłek. Kremowa konsystencja z nutą migdałów zachwyci każdego miłośnika lekkich, letnich zup.
trudne
25 min.
6 os.
Odkryj przepis na eleganckie florentynki migdałowo-wiśniowe - chrupiące, cienkie ciasteczka z płatków migdałowych i kandyzowanych wiśni, polane czekoladą. Idealny dodatek do lodów na wyjątkowy deser!
trudne
20 min.
8 os.
Pyszne ciasteczka migdałowe z domowym sosem kawowo-karmelowym. Chrupiące, dwukrotnie pieczone słodkości z nutą migdałów, podawane z aromatycznym karmelem kawowym. Idealne na deser lub do popołudniowej kawy.
średnie
90 min.
6 os.
Tradycyjny przepis na sękacz - warstwowe ciasto pieczone warstwa po warstwie. Dowiedz się jak przygotować to pyszne, migdałowe ciasto z delikatnym aromatem wanilii. Idealne na specjalne okazje!
średnie
30 min.
8 os.
Odkryj przepis na tradycyjne ciasto baskijskie - słodkie, delikatne i idealne z lodami waniliowymi. Przygotuj to pyszne ciasto z kremem migdałowym i podawaj z sezonowymi owocami lub sosem malinowym.
Odkryj sekret domowego marcepanu z najwyższej jakości migdałów. Poznaj historię tej szlachetnej masy cukierniczej i przygotuj własny marcepan według tradycyjnej receptury na 2025 rok.