łatwe
45 min.
6 os.
Aksamitny krem marchewkowy z kuminem - prosta i aromatyczna zupa na bazie marchwi, ziemniaków i cebuli. Idealna propozycja na rozgrzewający obiad w chłodne dni. Łatwa w przygotowaniu i pełna smaku.
łatwe
45 min.
4 os.
Aromatyczna zupa marchewkowa z imbirem, pomarańczą i nutą curry. Kremowa konsystencja dzięki jogurtowi i śmietance. Idealna na rozgrzewający, zdrowy posiłek pełen orientalnych przypraw.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 10 czerwca, 2025
Odkryj sekret idealnej fasolki po bretońsku dzięki odpowiednio dobranym przyprawom. Poznaj rolę majeranku, liścia laurowego i ziela angielskiego w kształtowaniu charakterystycznego smaku tego tradycyjnego dania.
- Dania wegetariańskie i wegańskie, PrzepisyOpublikowano dnia: 23 maja, 2025
Odkryj najlepsze zamienniki kiełków soi w kuchni domowej w 2025 roku. Poznaj kiełki fasoli mung i inne alternatywy, które zachowują teksturę i wartości odżywcze przy zachowaniu smaku w potrawach azjatyckich.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 16 kwietnia, 2025
Odkryj sprawdzone metody wekowania fasolki szparagowej na zimę. Dowiedz się, jak prawidłowo przygotować, blanszować i zakonserwować młode strąki, zachowując ich smak, wartości odżywcze i chrupkość przez cały rok.
łatwe
45 min.
6 os.
Aksamitny krem marchewkowy z kuminem - prosta i aromatyczna zupa na bazie marchwi, ziemniaków i cebuli. Idealna propozycja na rozgrzewający obiad w chłodne dni. Łatwa w przygotowaniu i pełna smaku.
łatwe
45 min.
4 os.
Aromatyczna zupa marchewkowa z imbirem, pomarańczą i nutą curry. Kremowa konsystencja dzięki jogurtowi i śmietance. Idealna na rozgrzewający, zdrowy posiłek pełen orientalnych przypraw.
Odkryj sekret idealnej fasolki po bretońsku dzięki odpowiednio dobranym przyprawom. Poznaj rolę majeranku, liścia laurowego i ziela angielskiego w kształtowaniu charakterystycznego smaku tego tradycyjnego dania.
Odkryj najlepsze zamienniki kiełków soi w kuchni domowej w 2025 roku. Poznaj kiełki fasoli mung i inne alternatywy, które zachowują teksturę i wartości odżywcze przy zachowaniu smaku w potrawach azjatyckich.
Odkryj sprawdzone metody wekowania fasolki szparagowej na zimę. Dowiedz się, jak prawidłowo przygotować, blanszować i zakonserwować młode strąki, zachowując ich smak, wartości odżywcze i chrupkość przez cały rok.