- Przekąski i przystawki, PrzepisyOpublikowano dnia: 7 czerwca, 2025
łatwe
30 min.
4 os.
Domowy wegetariański smalec z białej fasoli z dodatkiem jabłka, cebuli i suszonych śliwek. Pyszne, zdrowe smarowidło do chleba, które zachwyci zarówno wegetarian jak i mięsożerców. Idealne na codzienne kanapki i świąteczny stół.
łatwe
30 min.
4 os.
Pyszna sałatka z czerwoną fasolą, chrupiącym boczkiem i niebieskim serem. Połączenie kremowego sosu Knorr z majonezem i ketchupem tworzy doskonały dodatek do tej sycącej, aromatycznej przekąski.
łatwe
20 min.
6 os.
Pyszna sałatka z tuńczykiem podana w łupinach awokado. Połączenie rukoli, pomidorków, czerwonej cebuli i jajek przepiórczych z aromatycznym sosem. Efektowna przekąska na przyjęcie lub lekki posiłek.
trudne
75 min.
8 os.
Tradycyjny makowiec na kruchym cieście z gotowej masy makowej - wilgotny, aromatyczny i łatwy w przygotowaniu. Idealny na święta, rodzinne spotkania czy niedzielny deser. Poznaj przepis na pyszne ciasto z makiem!
łatwe
15 min.
4 os.
Szybka sałatka nicejska z tuńczykiem, ziemniakami i fasolką szparagową. Klasyczne danie śródziemnomorskie w ekonomicznej wersji, idealne na lekki obiad lub kolację. Łatwe w przygotowaniu i pełne smaku.
łatwe
60 min.
4 os.
Soczysta karkówka z białą fasolą Jaś w aromatycznym sosie pomidorowym. Tradycyjne polskie danie jednogarnkowe, idealne na sycący obiad. Łatwy przepis na pyszną potrawę z mięsem i fasolą.
- Przekąski i przystawki, PrzepisyOpublikowano dnia: 30 maja, 2025
średnie
15 min.
2 os.
Pyszna kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą - szybki i prosty przepis na sycący lunch lub kolację. Chrupiące pieczywo z aromatycznym farszem rybnym i świeżymi warzywami zadowoli każde podniebienie.
łatwe
45 min.
4 os.
Pikantna fasolka po meksykańsku - aromatyczne danie z czerwonej fasoli, koncentratu pomidorowego i przypraw. Bezmięsna alternatywa dla chili con carne, podawana z nachosami i kolendrą. Szybki przepis na egzotyczny obiad!
łatwe
40 min.
4 os.
Pyszne wegańskie taco z chili, fasolą i grillowaną kukurydzą. Aromatyczny sos pomidorowy z wędzoną papryką i kminem, podany w chrupiących muszelkach z marynowaną cebulką i kolendrą.
łatwe
30 min.
4 os.
Domowy wegetariański smalec z białej fasoli z dodatkiem jabłka, cebuli i suszonych śliwek. Pyszne, zdrowe smarowidło do chleba, które zachwyci zarówno wegetarian jak i mięsożerców. Idealne na codzienne kanapki i świąteczny stół.
łatwe
30 min.
4 os.
Pyszna sałatka z czerwoną fasolą, chrupiącym boczkiem i niebieskim serem. Połączenie kremowego sosu Knorr z majonezem i ketchupem tworzy doskonały dodatek do tej sycącej, aromatycznej przekąski.
łatwe
20 min.
6 os.
Pyszna sałatka z tuńczykiem podana w łupinach awokado. Połączenie rukoli, pomidorków, czerwonej cebuli i jajek przepiórczych z aromatycznym sosem. Efektowna przekąska na przyjęcie lub lekki posiłek.
trudne
75 min.
8 os.
Tradycyjny makowiec na kruchym cieście z gotowej masy makowej - wilgotny, aromatyczny i łatwy w przygotowaniu. Idealny na święta, rodzinne spotkania czy niedzielny deser. Poznaj przepis na pyszne ciasto z makiem!
łatwe
15 min.
4 os.
Szybka sałatka nicejska z tuńczykiem, ziemniakami i fasolką szparagową. Klasyczne danie śródziemnomorskie w ekonomicznej wersji, idealne na lekki obiad lub kolację. Łatwe w przygotowaniu i pełne smaku.
łatwe
60 min.
4 os.
Soczysta karkówka z białą fasolą Jaś w aromatycznym sosie pomidorowym. Tradycyjne polskie danie jednogarnkowe, idealne na sycący obiad. Łatwy przepis na pyszną potrawę z mięsem i fasolą.
średnie
15 min.
2 os.
Pyszna kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą - szybki i prosty przepis na sycący lunch lub kolację. Chrupiące pieczywo z aromatycznym farszem rybnym i świeżymi warzywami zadowoli każde podniebienie.
łatwe
45 min.
4 os.
Pikantna fasolka po meksykańsku - aromatyczne danie z czerwonej fasoli, koncentratu pomidorowego i przypraw. Bezmięsna alternatywa dla chili con carne, podawana z nachosami i kolendrą. Szybki przepis na egzotyczny obiad!
łatwe
40 min.
4 os.
Pyszne wegańskie taco z chili, fasolą i grillowaną kukurydzą. Aromatyczny sos pomidorowy z wędzoną papryką i kminem, podany w chrupiących muszelkach z marynowaną cebulką i kolendrą.