łatwe
45 min.
4 os.
Pikantna fasolka po meksykańsku - aromatyczne danie z czerwonej fasoli, koncentratu pomidorowego i przypraw. Bezmięsna alternatywa dla chili con carne, podawana z nachosami i kolendrą. Szybki przepis na egzotyczny obiad!
łatwe
40 min.
4 os.
Pyszne wegańskie taco z chili, fasolą i grillowaną kukurydzą. Aromatyczny sos pomidorowy z wędzoną papryką i kminem, podany w chrupiących muszelkach z marynowaną cebulką i kolendrą.
łatwe
30 min.
4 os.
Pyszne wegetariańskie kotlety z białej fasoli w kremowym sosie pieczarkowym. Proste danie obiadowe z orzechami i natką pietruszki, podawane z ryżem i warzywami. Idealny przepis dla miłośników kuchni bezmięsnej.
łatwe
60 min.
4 os.
Pyszna bezglutenowa lasagne z cukinii - zdrowa alternatywa tradycyjnego dania. Soczyste plastry cukinii zastępują makaron, a aromatyczny sos pomidorowy i ser tworzą doskonałe połączenie smaków. Idealna dla osób na diecie bezglutenowej.
łatwe
45 min.
1 os.
Pyszna pieczona cukinia - prosty przepis na chrupiące plastry cukinii z oliwą i przyprawami. Idealna jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska. Szybkie i zdrowe danie z piekarnika gotowe w 20 minut.
Odkryj jak przygotować kremowy, domowy pasztet z fasoli - doskonałą alternatywę dla wersji mięsnych. Poznaj najlepsze rodzaje fasoli, techniki namaczania i aromatyczne dodatki, które nadadzą wyjątkowy smak Twojemu wegańskiemu przysmakowi.
Odkryj niezwykłe zastosowania fasoli w kuchniach z całego świata. Poznaj różnorodne odmiany - od czerwonej kidney po kremową cannellini - i ich unikalne właściwości w tradycyjnych potrawach różnych kultur.
Odkryj pasztet z kabaczka - zdrową, niskokaloryczną alternatywę dla tradycyjnych wyrobów. Kremowa konsystencja, tylko 120-150 kcal na 100g i bogactwo witamin. Idealne rozwiązanie dla świadomych żywieniowo w 2025 roku.