łatwe
30 min.
1 os.
Pyszne, wegańskie kotleciki z bobu i komosy ryżowej - zdrowa alternatywa dla mięsa. Łatwe w przygotowaniu, pieczone w piekarniku, idealne na obiad lub kolację dla wegetarian i wegan.
łatwe
30 min.
4 os.
Pieczone warzywa z tofu - szybki, wegański obiad gotowy w 35 minut. Soczyste ziemniaki, bataty i marchew z aromatycznym tofu, pieczone w ziołach. Zdrowy, sycący posiłek z prostym sosem.
łatwe
30 min.
3 os.
Pyszne kotlety z soi - prosty przepis na wegetariańskie danie. Namoczona soja, uduszona cebula i dodatki tworzą sycące kotlety, które można szybko usmażyć na patelni. Idealne dla wegan i wegetarian!
łatwe
30 min.
2 os.
Szybki i aromatyczny makaron ryżowy z chrupiącymi warzywami i wegańskimi kawałkami. Danie pełne azjatyckich smaków, z nutą imbiru i sosu sojowego. Idealne na szybki obiad w stylu orientalnym.
Odkryj tradycyjne wielkopostne placki na bulionie ziemniaczanym - autentyczny przepis z polskiej kuchni postnej. Poznaj historię i sposób przygotowania tego prostego, ale sycącego dania bez składników odzwierzęcych.
Odkryj tradycyjne naleśniki postne w nowoczesnej wersji z mlekiem owsianym. Poznaj historię tego polskiego przysmaku i jego współczesne interpretacje idealne na okres Wielkiego Postu i dla wegan.
Odkryj przepis na pyszne kotlety z kapusty postnej - doskonałe danie bezmięsne, które zachwyci smakiem i prostotą przygotowania. Poznaj sekret idealnych proporcji składników i technik, które zapewnią perfekcyjną konsystencję.
Odkryj wegańską rewolucję grillową! Innowacyjny lula kebab z ziemniaków to aromatyczna alternatywa dla tradycyjnego dania, zachowująca charakterystyczny kształt i teksturę przy całkowicie roślinnych składnikach. Idealne na lato 2025!
Odkryj jak przygotować pyszne, roślinne klopsiki sojowe krok po kroku. Poznaj najlepsze składniki, techniki namaczania granulatu i sekretne przyprawy, które sprawią, że Twoje wegańskie klopsiki będą soczyste i aromatyczne.