łatwe
40 min.
4 os.
Tradycyjny uzbecki pilaw z aromatycznym ryżem, soczystą karkówką i warzywami. Pikantny, orientalny smak wzbogacony kuminem rzymskim i kolendrą. Prosta receptura kuchni azjatyckiej na wyraziste danie.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 10 czerwca, 2025
Odkryj plince - tradycyjne placki ziemniaczane z Europy Wschodniej, popularne na Litwie, Białorusi i w Polsce. Poznaj historię, recepturę i regionalne warianty tego wyjątkowego przysmaku kuchni wschodnioeuropejskiej.
łatwe
40 min.
4 os.
Tradycyjny uzbecki pilaw z aromatycznym ryżem, soczystą karkówką i warzywami. Pikantny, orientalny smak wzbogacony kuminem rzymskim i kolendrą. Prosta receptura kuchni azjatyckiej na wyraziste danie.
Odkryj plince - tradycyjne placki ziemniaczane z Europy Wschodniej, popularne na Litwie, Białorusi i w Polsce. Poznaj historię, recepturę i regionalne warianty tego wyjątkowego przysmaku kuchni wschodnioeuropejskiej.