łatwe
30 min.
6 os.
Pyszne kurczak monkey fingers z bananem, wiórkami kokosowymi i limonką. Chrupiące, panierowane kawałki kurczaka z egzotycznym dodatkiem, idealne na przekąskę lub imprezę. Podawane z sosem sambal i kolendrą.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 21 maja, 2025
Odkryj tradycyjne moskole - autentyczne placki ziemniaczane z Podhala, będące sercem góralskiej kuchni od XIX wieku. Poznaj historię i przepis na ten wyjątkowy przysmak podhalańskich pasterzy.
łatwe
30 min.
6 os.
Pyszne kurczak monkey fingers z bananem, wiórkami kokosowymi i limonką. Chrupiące, panierowane kawałki kurczaka z egzotycznym dodatkiem, idealne na przekąskę lub imprezę. Podawane z sosem sambal i kolendrą.
Odkryj tradycyjne moskole - autentyczne placki ziemniaczane z Podhala, będące sercem góralskiej kuchni od XIX wieku. Poznaj historię i przepis na ten wyjątkowy przysmak podhalańskich pasterzy.