łatwe
90 min.
8 os.
Pyszny tort kapuściany z mięsem mielonym i ryżem - tradycyjne danie warstwowe przygotowane w tortownicy. Idealne na rodzinne obiady i specjalne okazje. Proste składniki, efektowny rezultat!
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 17 kwietnia, 2025
Odkryj historię maczanki krakowskiej - średniowiecznego przysmaku Małopolski, który od XV wieku podbija podniebienia. Poznaj tradycyjne danie, które z posiłku dla woźniców stało się kulinarną wizytówką Krakowa.
łatwe
90 min.
8 os.
Pyszny tort kapuściany z mięsem mielonym i ryżem - tradycyjne danie warstwowe przygotowane w tortownicy. Idealne na rodzinne obiady i specjalne okazje. Proste składniki, efektowny rezultat!
Odkryj historię maczanki krakowskiej - średniowiecznego przysmaku Małopolski, który od XV wieku podbija podniebienia. Poznaj tradycyjne danie, które z posiłku dla woźniców stało się kulinarną wizytówką Krakowa.