łatwe
30 min.
4 os.
Soczyste sznycle z indyka w kremowym sosie grzybowym z dodatkiem wina i sera. Delikatne mięso rozpływa się w ustach, a aromatyczny sos borowikowy nadaje potrawie wyjątkowego smaku. Idealny przepis na rodzinny obiad lub kolację.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 17 kwietnia, 2025
Odkryj historię maczanki krakowskiej - średniowiecznego przysmaku Małopolski, który od XV wieku podbija podniebienia. Poznaj tradycyjne danie, które z posiłku dla woźniców stało się kulinarną wizytówką Krakowa.
łatwe
30 min.
4 os.
Soczyste sznycle z indyka w kremowym sosie grzybowym z dodatkiem wina i sera. Delikatne mięso rozpływa się w ustach, a aromatyczny sos borowikowy nadaje potrawie wyjątkowego smaku. Idealny przepis na rodzinny obiad lub kolację.
Odkryj historię maczanki krakowskiej - średniowiecznego przysmaku Małopolski, który od XV wieku podbija podniebienia. Poznaj tradycyjne danie, które z posiłku dla woźniców stało się kulinarną wizytówką Krakowa.