łatwe
30 min.
4 os.
Pyszna pita z soczystymi chińskimi pulpecikami w aromatycznym sosie warzywnym. Domowe klopsiki pieczone w piekarniku, podane w chrupiących chlebkach pita z dodatkiem świeżej kapusty.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 17 kwietnia, 2025
Odkryj historię maczanki krakowskiej - średniowiecznego przysmaku Małopolski, który od XV wieku podbija podniebienia. Poznaj tradycyjne danie, które z posiłku dla woźniców stało się kulinarną wizytówką Krakowa.
łatwe
30 min.
4 os.
Pyszna pita z soczystymi chińskimi pulpecikami w aromatycznym sosie warzywnym. Domowe klopsiki pieczone w piekarniku, podane w chrupiących chlebkach pita z dodatkiem świeżej kapusty.
Odkryj historię maczanki krakowskiej - średniowiecznego przysmaku Małopolski, który od XV wieku podbija podniebienia. Poznaj tradycyjne danie, które z posiłku dla woźniców stało się kulinarną wizytówką Krakowa.