łatwe
35 min.
2 os.
Pyszne kotlety ryżowe z serem, boczkiem i aromatycznymi przyprawami. Złociste placki z długoziarnistego ryżu, wzbogacone bulionem warzywnym i curry, idealne jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 2 czerwca, 2025
Odkryj historię kotletów albańskich - kultowego dania PRL-u, które mimo nazwy nie pochodzi z Albanii. Poznaj tradycyjne przepisy i ciekawostki związane z tym popularnym przysmakiem polskiej kuchni lat 60. i 70.
łatwe
35 min.
2 os.
Pyszne kotlety ryżowe z serem, boczkiem i aromatycznymi przyprawami. Złociste placki z długoziarnistego ryżu, wzbogacone bulionem warzywnym i curry, idealne jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.
Odkryj historię kotletów albańskich - kultowego dania PRL-u, które mimo nazwy nie pochodzi z Albanii. Poznaj tradycyjne przepisy i ciekawostki związane z tym popularnym przysmakiem polskiej kuchni lat 60. i 70.