łatwe
60 min.
2 os.
Odkryj autentyczną grecką musakę - pyszną zapiekankę z bakłażanem, mięsem wołowym, ziemniakami i papryką. To bałkańskie danie zachwyci Twoich bliskich egzotycznym smakiem i aromatem. Łatwy przepis na ucztę dla zmysłów!
średnie
30 min.
4 os.
Tradycyjne kołduny z mięsem wołowym - delikatne pierożki w cienkim cieście z soczystym farszem mięsno-warzywnym. Idealne danie obiadowe podawane ze smażoną cebulką i skwarkami.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 19 kwietnia, 2025
Odkryj sekrety tradycyjnej musaki - wielowarstwowej potrawy bałkańskiej popularnej w Grecji, Bułgarii i Turcji. Poznaj jej historię, składniki i techniki przygotowania tego śródziemnomorskiego przysmaku.
łatwe
60 min.
2 os.
Odkryj autentyczną grecką musakę - pyszną zapiekankę z bakłażanem, mięsem wołowym, ziemniakami i papryką. To bałkańskie danie zachwyci Twoich bliskich egzotycznym smakiem i aromatem. Łatwy przepis na ucztę dla zmysłów!
średnie
30 min.
4 os.
Tradycyjne kołduny z mięsem wołowym - delikatne pierożki w cienkim cieście z soczystym farszem mięsno-warzywnym. Idealne danie obiadowe podawane ze smażoną cebulką i skwarkami.
Odkryj sekrety tradycyjnej musaki - wielowarstwowej potrawy bałkańskiej popularnej w Grecji, Bułgarii i Turcji. Poznaj jej historię, składniki i techniki przygotowania tego śródziemnomorskiego przysmaku.