łatwe
45 min.
4 os.
Delikatne półksiężyce kapusty duszone z soczystym kurczakiem i aromatycznymi przyprawami. Proste, tradycyjne danie jednogarnkowe, które zachwyca smakiem i jest łatwe w przygotowaniu.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 28 maja, 2025
Odkryj fascynującą historię karpia wigilijnego w Polsce - od powojennych początków do współczesnej tradycji. Poznaj, jak ta ryba stała się nieodłącznym elementem świątecznego stołu i polskiej kultury kulinarnej.
łatwe
45 min.
4 os.
Delikatne półksiężyce kapusty duszone z soczystym kurczakiem i aromatycznymi przyprawami. Proste, tradycyjne danie jednogarnkowe, które zachwyca smakiem i jest łatwe w przygotowaniu.
Odkryj fascynującą historię karpia wigilijnego w Polsce - od powojennych początków do współczesnej tradycji. Poznaj, jak ta ryba stała się nieodłącznym elementem świątecznego stołu i polskiej kultury kulinarnej.