Czas przygotowania
Rodzaj dania
Składniki
łatwe
60 min.
2 os.
Odkryj autentyczną grecką musakę - pyszną zapiekankę z bakłażanem, mięsem wołowym, ziemniakami i papryką. To bałkańskie danie zachwyci Twoich bliskich egzotycznym smakiem i aromatem. Łatwy przepis na ucztę dla zmysłów!
średnie
90 min.
8 os.
Tradycyjny karp faszerowany w galarecie - wykwintne danie świąteczne z delikatnym farszem z bułki, migdałów i rodzynek, podane w aromatycznej galarecie. Idealne na wyjątkowe okazje i wigilijny stół.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 19 kwietnia, 2025
Odkryj sekrety tradycyjnej musaki - wielowarstwowej potrawy bałkańskiej popularnej w Grecji, Bułgarii i Turcji. Poznaj jej historię, składniki i techniki przygotowania tego śródziemnomorskiego przysmaku.