łatwe
60 min.
4 os.
Soczyste medaliony z polędwicy w żurawinowej marynacie, podane z domowym puree z pieczonych warzyw i rukolą. Idealne danie obiadowe łączące delikatne mięso z aromatycznymi dodatkami.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 14 kwietnia, 2025
Odkryj tradycyjne podhalańskie grule - regionalne ziemniaki z polskich gór. Poznaj ich kulturowe znaczenie, pochodzenie oraz wyjątkowe sposoby przygotowania charakterystyczne dla góralszczyzny.
łatwe
60 min.
4 os.
Soczyste medaliony z polędwicy w żurawinowej marynacie, podane z domowym puree z pieczonych warzyw i rukolą. Idealne danie obiadowe łączące delikatne mięso z aromatycznymi dodatkami.
Odkryj tradycyjne podhalańskie grule - regionalne ziemniaki z polskich gór. Poznaj ich kulturowe znaczenie, pochodzenie oraz wyjątkowe sposoby przygotowania charakterystyczne dla góralszczyzny.