łatwe
60 min.
3 os.
Soczyste golonko gotowane w piwie w szybkowarze. Tradycyjny przepis na mięso, które rozpływa się w ustach dzięki gotowaniu pod ciśnieniem. Idealne z musztardą i chlebem na sycący obiad lub kolację.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 28 maja, 2025
Odkryj fascynującą historię karpia wigilijnego w Polsce - od powojennych początków do współczesnej tradycji. Poznaj, jak ta ryba stała się nieodłącznym elementem świątecznego stołu i polskiej kultury kulinarnej.
łatwe
60 min.
3 os.
Soczyste golonko gotowane w piwie w szybkowarze. Tradycyjny przepis na mięso, które rozpływa się w ustach dzięki gotowaniu pod ciśnieniem. Idealne z musztardą i chlebem na sycący obiad lub kolację.
Odkryj fascynującą historię karpia wigilijnego w Polsce - od powojennych początków do współczesnej tradycji. Poznaj, jak ta ryba stała się nieodłącznym elementem świątecznego stołu i polskiej kultury kulinarnej.