- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 26 maja, 2025
łatwe
90 min.
4 os.
Soczyste golonki z indyka w pikantnej marynacie BBQ z chilli i miodem, pieczone na grillu do zrumienienia. Idealne danie dla miłośników mięsa, podawane z pieczonymi ziemniakami i śmietaną.
średnie
90 min.
2 os.
Soczyste golonki duszone w kapuście kiszonej z marchewką i cebulą, przyprawione Fixem Knorr i pieczone w rękawie. Tradycyjne danie dopełnione piwem dla idealnego smaku i aromatu.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 21 maja, 2025
Odkryj tradycyjną kutię wigilijną - kresowy przysmak o bogatej historii, podawany na zimno podczas Wigilii. Poznaj składniki, symbolikę i przepis na tę wyjątkową potrawę z wschodniego dziedzictwa kulinarnego Polski.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 5 maja, 2025
Odkryj tradycyjną kutię - symboliczne danie wigilijne z Kresów Wschodnich. Poznaj historię, znaczenie i przepis na tę wyjątkową potrawę, która łączy dawne obrzędy z bożonarodzeniową tradycją polskiej kuchni.
łatwe
90 min.
4 os.
Soczyste golonki z indyka w pikantnej marynacie BBQ z chilli i miodem, pieczone na grillu do zrumienienia. Idealne danie dla miłośników mięsa, podawane z pieczonymi ziemniakami i śmietaną.
średnie
90 min.
2 os.
Soczyste golonki duszone w kapuście kiszonej z marchewką i cebulą, przyprawione Fixem Knorr i pieczone w rękawie. Tradycyjne danie dopełnione piwem dla idealnego smaku i aromatu.
Odkryj tradycyjną kutię wigilijną - kresowy przysmak o bogatej historii, podawany na zimno podczas Wigilii. Poznaj składniki, symbolikę i przepis na tę wyjątkową potrawę z wschodniego dziedzictwa kulinarnego Polski.
Odkryj tradycyjną kutię - symboliczne danie wigilijne z Kresów Wschodnich. Poznaj historię, znaczenie i przepis na tę wyjątkową potrawę, która łączy dawne obrzędy z bożonarodzeniową tradycją polskiej kuchni.