Wybierz danie
  • easy

    łatwe

    90 min.

    2 os.

    Soczysta golonka pieczona w kapuście kiszonej - tradycyjny przepis na aromatyczne danie, które rozpływa się w ustach. Idealna na wyjątkową ucztę dla miłośników treściwych potraw mięsnych. Łatwa w przygotowaniu!

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 10 czerwca, 2025
    easy

    łatwe

    90 min.

    4 os.

    Tradycyjna golonka pieczona w piwie - soczysta, miękka i aromatyczna. Dowiedz się jak przygotować to klasyczne polskie danie, które zachwyca chrupiącą skórką i mięsem odchodzącym od kości. Idealna na sytą kolację!

  • easy

    łatwe

    90 min.

    4 os.

    Soczysta golonka jagnięca w aromatycznym sosie śródziemnomorskim. Delikatne mięso duszone w winie z ziołami i koncentratem pomidorowym. Idealna na rodzinny obiad lub uroczystą kolację.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 26 maja, 2025
    easy

    łatwe

    90 min.

    6 os.

    Soczysta golonka jagnięca w cytrusowym sosie z fasolą. Delikatne mięso duszone w winie z aromatem tymianku i czosnku. Idealne danie obiadowe dla miłośników jagnięciny.

  • easy

    łatwe

    30 min.

    4 os.

    Soczysta grillowana golonka z aromatycznym sosem cebulowym. Proste danie, które zachwyci smakiem. Idealne na obiad z puree ziemniaczanym. Szybki przepis na tradycyjną polską potrawę.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 26 maja, 2025
    easy

    łatwe

    90 min.

    3 os.

    Tradycyjna golonka pieczona w kapuście kiszonej - soczyste mięso z aromatycznymi przyprawami, gotowane i zapiekane do złocistego koloru. Idealna na obiad z chrzanem, musztardą i zimnym piwem.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 27 maja, 2025
    easy

    łatwe

    90 min.

    4 os.

    Pyszna golonka gotowana w aromatycznym bulionie z warzywami. Tradycyjny przepis na mięsną ucztę - mięso gotowane do miękkości z dodatkiem włoszczyzny, cebuli i przypraw. Idealna na rodzinny obiad.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 8 maja, 2025

    Odkryj sekrety przygotowania idealnej golonki na dwa sposoby - gotowanej i pieczonej. Poznaj tradycyjne metody, które gwarantują mięsistą, soczystą i aromatyczną potrawę. Przepis krok po kroku dla miłośników klasycznej kuchni.