łatwe
45 min.
4 os.
Puszyste leniwe z cynamonem - tradycyjny polski przysmak z twarogu, podany z aromatyczną bułką tartą i masłem cynamonowym. Idealne jako słodki obiad lub oryginalny deser dla całej rodziny.
łatwe
60 min.
4 os.
Tradycyjne kluski śląskie dla dzieci - prosty przepis na pyszne, domowe kluski z surowych i gotowanych ziemniaków, podawane z zeszkloną cebulką. Idealne danie obiadowe dla całej rodziny.
średnie
90 min.
4 os.
Tradycyjne czarne kluski ziemniaczane z soczystym farszem mięsnym. Domowy przepis na pyszne śląskie danie, które zachwyca wyjątkowym smakiem i prostotą wykonania. Idealne z chrupiącymi skwarkami.
łatwe
60 min.
4 os.
Tradycyjne kluski śląskie z dodatkiem buraka - przepis na kolorowe, domowe kluski z charakterystycznym wgłębieniem. Idealne jako dodatek do obiadu, łatwe w przygotowaniu i pełne smaku.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 21 maja, 2025
Odkryj tradycyjny polski galert - wyjątkową galaretę mięsną z wielowiekową historią. Poznaj tajniki przygotowania tego tężejącego przysmaku, który zawdzięcza swoją konsystencję naturalnemu kolagenowi z wywaru mięsnego.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 14 maja, 2025
Dowiedz się, jak prawidłowo pasteryzować galaretę wieprzową w słoikach różnej pojemności. Poznaj optymalne czasy gotowania od 60 do 120 minut, które zapewnią bezpieczeństwo i doskonały smak domowej galarety.
łatwe
45 min.
4 os.
Puszyste leniwe z cynamonem - tradycyjny polski przysmak z twarogu, podany z aromatyczną bułką tartą i masłem cynamonowym. Idealne jako słodki obiad lub oryginalny deser dla całej rodziny.
łatwe
60 min.
4 os.
Tradycyjne kluski śląskie dla dzieci - prosty przepis na pyszne, domowe kluski z surowych i gotowanych ziemniaków, podawane z zeszkloną cebulką. Idealne danie obiadowe dla całej rodziny.
średnie
90 min.
4 os.
Tradycyjne czarne kluski ziemniaczane z soczystym farszem mięsnym. Domowy przepis na pyszne śląskie danie, które zachwyca wyjątkowym smakiem i prostotą wykonania. Idealne z chrupiącymi skwarkami.
łatwe
60 min.
4 os.
Tradycyjne kluski śląskie z dodatkiem buraka - przepis na kolorowe, domowe kluski z charakterystycznym wgłębieniem. Idealne jako dodatek do obiadu, łatwe w przygotowaniu i pełne smaku.
Odkryj tradycyjny polski galert - wyjątkową galaretę mięsną z wielowiekową historią. Poznaj tajniki przygotowania tego tężejącego przysmaku, który zawdzięcza swoją konsystencję naturalnemu kolagenowi z wywaru mięsnego.
Dowiedz się, jak prawidłowo pasteryzować galaretę wieprzową w słoikach różnej pojemności. Poznaj optymalne czasy gotowania od 60 do 120 minut, które zapewnią bezpieczeństwo i doskonały smak domowej galarety.