średnie
60 min.
4 os.
Tradycyjna paciaja mazowiecka - pyszny sos z mięsem, warzywami i koncentratem pomidorowym. Idealne danie obiadowe podawane z ryżem lub makaronem. Szybki i sycący przepis kuchni polskiej.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 4 maja, 2025
Odkryj fuczki - tradycyjne śląskie danie z kwaśnej kapusty, które od XIX wieku gości na stołach regionu. Poznaj historię i kulturowe znaczenie tej prostej, ale pełnej smaku potrawy z bogatego dziedzictwa kulinarnego Śląska.
średnie
60 min.
4 os.
Tradycyjna paciaja mazowiecka - pyszny sos z mięsem, warzywami i koncentratem pomidorowym. Idealne danie obiadowe podawane z ryżem lub makaronem. Szybki i sycący przepis kuchni polskiej.
Odkryj fuczki - tradycyjne śląskie danie z kwaśnej kapusty, które od XIX wieku gości na stołach regionu. Poznaj historię i kulturowe znaczenie tej prostej, ale pełnej smaku potrawy z bogatego dziedzictwa kulinarnego Śląska.