łatwe
90 min.
6 os.
Soczysty, mięciutki karczek pieczony w marynacie z gorczycą i kolendrą Knorr. Długie pieczenie w niskiej temperaturze gwarantuje wyjątkowo delikatne mięso, idealne do niedzielnego obiadu z purée ziemniaczanym.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 4 maja, 2025
Odkryj fuczki - tradycyjne śląskie danie z kwaśnej kapusty, które od XIX wieku gości na stołach regionu. Poznaj historię i kulturowe znaczenie tej prostej, ale pełnej smaku potrawy z bogatego dziedzictwa kulinarnego Śląska.
łatwe
90 min.
6 os.
Soczysty, mięciutki karczek pieczony w marynacie z gorczycą i kolendrą Knorr. Długie pieczenie w niskiej temperaturze gwarantuje wyjątkowo delikatne mięso, idealne do niedzielnego obiadu z purée ziemniaczanym.
Odkryj fuczki - tradycyjne śląskie danie z kwaśnej kapusty, które od XIX wieku gości na stołach regionu. Poznaj historię i kulturowe znaczenie tej prostej, ale pełnej smaku potrawy z bogatego dziedzictwa kulinarnego Śląska.