- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 16 maja, 2025
łatwe
30 min.
4 os.
Odkryj wyjątkowe kotleciki z indyka nadziewane serem camembert i suszonymi śliwkami, podane z oryginalnym pikantnym sosem czekoladowym. Nieoczywiste połączenie smaków, które zachwyci twoich bliskich na obiad lub kolację.
łatwe
30 min.
4 os.
Soczyste frykadelki w aromatycznym sosie cebulowym - prosty przepis na wyraziste danie obiadowe. Delikatne pulpety z mięsa mielonego w kremowym sosie idealnie komponują się z ziemniakami lub ryżem.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 26 maja, 2025
łatwe
30 min.
4 os.
Pyszne frykadelki w kremowym sosie bazyliowo-kaparowym podane z ziemniaczanym purée. Domowe kotleciki z orzeszkami pinii, idealne na rodzinny obiad. Proste i sycące danie w eleganckim wydaniu.
łatwe
15 min.
4 os.
Pyszne kotleciki z ziemniaków i jajek - proste, ekonomiczne danie obiadowe. Delikatne w smaku, chrupiące z zewnątrz, idealne z mizerią. Szybki przepis na wykorzystanie resztek z lodówki.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 25 maja, 2025
Odkryj tradycyjne polskie frykadelki - małe, soczyste kotleciki mięsne z bogatą historią. Poznaj ich skandynawskie korzenie, sposoby przygotowania i rolę w polskiej kuchni od XIX wieku do współczesności.
łatwe
30 min.
4 os.
Odkryj wyjątkowe kotleciki z indyka nadziewane serem camembert i suszonymi śliwkami, podane z oryginalnym pikantnym sosem czekoladowym. Nieoczywiste połączenie smaków, które zachwyci twoich bliskich na obiad lub kolację.
łatwe
30 min.
4 os.
Soczyste frykadelki w aromatycznym sosie cebulowym - prosty przepis na wyraziste danie obiadowe. Delikatne pulpety z mięsa mielonego w kremowym sosie idealnie komponują się z ziemniakami lub ryżem.
łatwe
30 min.
4 os.
Pyszne frykadelki w kremowym sosie bazyliowo-kaparowym podane z ziemniaczanym purée. Domowe kotleciki z orzeszkami pinii, idealne na rodzinny obiad. Proste i sycące danie w eleganckim wydaniu.
łatwe
15 min.
4 os.
Pyszne kotleciki z ziemniaków i jajek - proste, ekonomiczne danie obiadowe. Delikatne w smaku, chrupiące z zewnątrz, idealne z mizerią. Szybki przepis na wykorzystanie resztek z lodówki.
Odkryj tradycyjne polskie frykadelki - małe, soczyste kotleciki mięsne z bogatą historią. Poznaj ich skandynawskie korzenie, sposoby przygotowania i rolę w polskiej kuchni od XIX wieku do współczesności.