łatwe
60 min.
6 os.
Domowy gyros w picie z soczystym kurczakiem, świeżymi warzywami i aromatycznym sosem. Poznaj przepis na pyszne placki z mąki i czarnuszki, które przeniosą Cię w kulinarną podróż po smakach kuchni śródziemnomorskiej.
łatwe
30 min.
4 os.
Domowy gyros z kurczaka z sosem jogurtowo-miętowym, podany w chlebkach pita z warzywami. Szybki przepis na pyszne danie rodem z greckiej kuchni, które zaskakuje smakiem i jest łatwe w przygotowaniu.
łatwe
30 min.
4 os.
Szybki i soczysty gyros z kurczaka zawinięty w tortillę. Aromatyczne mięso zamarynowane w przyprawie do gyrosa, podsmażone z papryką i cebulą, posypane serem. Idealna pikantna przekąska gotowa w kilka minut!
łatwe
45 min.
4 os.
Soczyste filety z dorsza w puszystym cieście naleśnikowym - szybki i prosty przepis na złociste rybne danie. Idealne na obiad, gdy szukasz pomysłu na smaczne i delikatne danie z ryby.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 8 czerwca, 2025
Odkryj tradycyjne polskie potrawy z makiem, ich bogatą historię i symbolikę kulturową. Poznaj, jak ten wyjątkowy składnik od średniowiecza kształtuje polską kuchnię świąteczną i codzienną.
łatwe
60 min.
6 os.
Domowy gyros w picie z soczystym kurczakiem, świeżymi warzywami i aromatycznym sosem. Poznaj przepis na pyszne placki z mąki i czarnuszki, które przeniosą Cię w kulinarną podróż po smakach kuchni śródziemnomorskiej.
łatwe
30 min.
4 os.
Domowy gyros z kurczaka z sosem jogurtowo-miętowym, podany w chlebkach pita z warzywami. Szybki przepis na pyszne danie rodem z greckiej kuchni, które zaskakuje smakiem i jest łatwe w przygotowaniu.
łatwe
30 min.
4 os.
Szybki i soczysty gyros z kurczaka zawinięty w tortillę. Aromatyczne mięso zamarynowane w przyprawie do gyrosa, podsmażone z papryką i cebulą, posypane serem. Idealna pikantna przekąska gotowa w kilka minut!
łatwe
45 min.
4 os.
Soczyste filety z dorsza w puszystym cieście naleśnikowym - szybki i prosty przepis na złociste rybne danie. Idealne na obiad, gdy szukasz pomysłu na smaczne i delikatne danie z ryby.
Odkryj tradycyjne polskie potrawy z makiem, ich bogatą historię i symbolikę kulturową. Poznaj, jak ten wyjątkowy składnik od średniowiecza kształtuje polską kuchnię świąteczną i codzienną.